Janina zingt in dit programma liederen van de Duitse schrijver Bertolt Brecht over de menselijke uitdagingen van 100 jaar geleden. Aangevuld met haar eigen liederen, die een persoonlijke benadering zijn van de uitdagingen van dit tijdperk. In het Nederlands. 

Janina Stopperka komt uit voormalig OostDuitsland. Als kind al was zingen haar passie,  tot aan de val van de Berlijnse muur op haar 14e. Daarmee wisselde het politieke systeem en overspoelde haar leven met een ongekend chaos. Na een ongeremde jeugd begon zij aan haar zoektocht naar liefde, herkenning en waarheid. Op 25-jarige leeftijd spoelde zij aan in Nederland, waar zij de rust vond om kinderen in de wereld te zetten en een bestaan op te bouwen. In de volgende 20 jaar transformeerde Janina naar een hartstochtelijke vrouw met een uitgesproken mening. 

Janina stapt graag op het podium om daar haar eigen liederen en die van Bertolt Brecht te zingen, waar zij al die jaren kracht uit putte. Want Brecht kon als geen ander de gevoelens van de vrouw in haar verschillende gedaantes in woorden vatten. Van de geliefde, de veroverde, de bedrogene, de hoer, van de jonge en de oude moeder. Janina begeleidt zij zichzelf op de piano.

Tränen von gestern Abend – Liederen van Bertolt Brecht en eigen liederen in het Nederlands (piano en zang). Let op: video graag met een goede installatie of koptelefoon beluisteren.

Janina Stopperka – Tränen von gestern Abend