• Mijn liefde in Zingen groeide door mijn Oma, die muziekdocente was en die altijd en overal heerlijk en schaamteloos erop los zong.
 • ik ben 1975 geboren en zong als kind veel, want ik werd er blij en rustig van
 • vanaf 6 t/m 14 jaren Pianoles op conservatorium Rostock
 • met 21 jaar Studie muziekwetenschap aan de “Hochschule für Musik ‘Franz List’ “ te Weimar als voorbereiding op het studie “Schoolmuziek”
 • met 22 jaar Studie “Docent voor Muziek en Duits”, privézanglessen Jazz
 • met 25 jaar Buitenlands studie “Docent Muziek” bij ArTEZ Enschede. Het beviel me zo goed, dat ik bleef.
 • met 28 jaar Eerste-graads-bevoegdheid “schoolmuziek” bij ArTEZ Enschede
 • met 28 t/m 30 jaar studie Jazz-Zang in Enschede en Vaste aanstelling als muziekdocent op het “Carmel-College” in Oldenzaal
 • Sinds 2007 ZZP-er voor zang- en pianolessen, koorleiding in Enschede bij Popkoor Liberation, Popkoor LaSido, in Hengelo met acapellagroep ofKoors, in Oldenzaal even met De Potters en in Eibergen met Gospelkoor Spirit.
 • 2007 t/m 2010 Werk bij de UTwente als Muziekdocent bij Cabaretgroep Contramime 
 • 2008 t/m 2014 Werk bij UTwente als Zangdocent voor de cursus Open die mond.
 • Sinds 2014 Eigen werkruimte “Zangwerkplaats Enschede” bij Ateliercomplex De zessprong aan de Roombeek.
 • Sinds 2014 Vrouwen-Energie-koor The Sista’s op de zangwerkplaats,
 • Sinds 2014 Zangcoaching “Voluit Zingen” volgens mijn eigen intuïtieve manier
 • Sinds 2014 Groepszangles “Voluit Zingen” voor studenten op de zangwerkplaats, sinds 2016 verandert in Mindful Zingen en Jazz&Soul-project
 • Heden: Visie “Hoe meer ruimte je je stem geeft om te klinken in je lijf, hoe meer ruimte jou ziel krijgt in je leven.”

Zang(bij)scholingen:

“Voluit Zingen” betekent voor mij zingen met je hele lijf en ziel. Mijn eigen inzichten hebben zich o.a. gevormd door bijscholingen die ik heb gevolgd in:

Ik ben heel dankbaar voor alle inzichten die ik over en door het Zingen heb opgedaan. Zingen is mijn professie geworden. Ik zie de grote kracht die in Zingen zit. De kracht om vrede en harmonie in de mens steeds weer te herstellen, terwijl het leven leiden steeds weer onrust en verstoring van de harmonie te weg brengt.

Al zingende kom ik bij mijn krachtbron.

Er zijn duizenden liedjes over liefde, verlies, afscheid en andere problemen. Al zingende verbind ik me met mijn binnenste en tegelijk met de voelende mensen van de hele aarde. Dan voel ik me niet meer eenzaam, maar één mat alles en levendig. Tijdens het zingen ben ik in contact met de essentie van het leven.