Wie kent dit gevoel niet: de wekker gaat om 7u en je denkt, pfff…, weer zo’n dag. Soms wil je gewoon uitbreken uit de sleur en de dag niet met moetjes, maar met ME-TIME beginnen.

Dat kan bij het Zing!project VROEGE VOGELS op iedere dinsdag ochtend van 8.15u tot 9.15u op de Zangwerkplaats Enschede. (Vanwege Corona zingen op dit moment heerlijk in de heemtuin van het Ledeboerpark in Enschede). Ben je benieuwd? Kom voor de proef meezingen. 

Onder leiding van zangcoach Janina Stopperka worden wereldmuziek en mantra’s gezongen, meestal met eenvoudige melodieën, zodat je hoofd even kan uitrusten. Wie graag creatief is mag er tweede stemmen bij bedenken. We doen ook makkelijke groepsimprovisaties, dat is spannend, maar gaaf. Doel is niet het zingen op zich, maar om via het zingen de verbinding met de ziel te voelen. Al zingende gooi je overtollige spanningen eruit en komt er ruimte voor gevoelens van rust, liefde, inspiratie. 

Zing!groep VROEGE VOGELS is een creatief koor, maar ook een vrije ruimte, waarin je op eigenwijze manier je muzikaliteit kunt ontwikkelen. Ieder draagt zijn eigen steentje bij aan een. Janina zal zonodig ook tips en oefeningen geven voor het improviseren van tweede stemmen. 

Hoe klinkt het nou, als meerdere zingenden samen improviseren? Hier een opname van Mbele Mama tijdens het project Singin’ for peace. http://www.zangwerkplaats-enschede.nl/wp-content/uploads/2019/06/Bele-mamma-rev0001.m4a

Zangeres en zangcoach Janina Stopperka ontwikkelde in de afgelopen jaren eigentijdse zangprojecten in Enschede en Amsterdam, waarin mensen de ruimte krijgen om creatief en authentiek samen te zingen, zoals bijvoorbeeld de Soul Singing Sunday in Amsterdam Blijburg of het JazzSingers-project in Enschede.

Voor wie: Dit zangproject is bedoeld voor iedereen, die van creatief zingen houdt en het regelmatig wil doen. Je hoeft niets te kunnen, maar wel openstaan voor deze manier van aanpak. Je hoeft geen muzikale ervaring of zangervaring te hebben. En of je daarna na je werk gaat mag je ook zelf weten 🙂

Wanneer: We zingen iedere dinsdag ochtend van 8.15-9.15u samen, behalve tijdens de schoolvakanties, dus 40 weken/jaar). Vanaf 8u mag je binnen komen lopen.

Waar: Op de zangwerkplaats Enschede dichtbij de Roombeek, een routebeschrijving vindt je hier.

Kosten: Voor een proefmaand betaal je €15, daarna betaal je €25 per maand

Aanmelden: Wil je meedoen, dan kun je mailen naar j_stopperka@hotmail.com. Meer informatie vindt je op www.zangwerkplaats-enschede.nl