Een instrument bespelen is een fantastisch hobby, dat je een leven lang gelukkig kan maken. Daarnaast hebben wetenschappelijke onderzoeken bewezen, dat zelf muziek maken een zeer positieve invloed heeft op de intelligentie en sociale vaardigheden van kinderen.
Wat sport voor het lichaam is, is muziekbeoefening voor de geest.

Klassiek piano en piano lichte muziek

Ik geef les aan kinderen vanaf 6 of 7 jaar, ook in het Engels of Duits. Eerst leren we makkelijke liedjes op de piano spelen en de basis van noten lezen volgens een gebruikelijke pianomethode. Meestal verandert rond de leeftijd van 9 of 10 jaar het muzikale interesse. Een eigen muzieksmaak ontwaakt en het kind is duidelijk geboeid door precies “zijn muziek”. Van deze heerlijke energie maak ik als docent gebruik en ik probeer liedjes te vinden, die het kind inspireren en die het heel graag wil leren spelen. Dat kan betekenen, dat we akkoorden leren spelen en daarbij zingen, maar het kan ook instrumentale muziek zijn. Van heel veel liederen zijn vereenvoudigde versies te vinden.

Songwriting

Er is niets leerzamer, dan je eigen liedjes schrijven en willen begrijpen hoe de klankwereld in elkaar zit. Als kinderen er interesse in hebben, dan leg ik hun de wereld van akkoordfamilies en toonladders uit. En gaan we samen op een creatieve reis.

Combinatieles Piano lichte muziek + zang

Aangezien ik zowel zang- als pianodocent ben en zelf ook optreed als “pianozangeres” geef ik graag les aan tieners en kids, die zichzelf op de piano willen begeleiden. De wensen van de leerling volgen wij: De leerling mag zelf liedjes kiezen. Soms ligt de focus meer op de zang, soms meer op het pianospel. De ervaring leert, dat de zangstem als vanzelf mee ontwikkeld met de pianovaardigheden. Dan heb ik het over ritmegevoel, toonzuiverheid, harmonisch begrip. De klank van de zangstem heeft soms wel aandacht nodig, vooral als het over volume maken gaat. Daar help ik de leerling graag mee verder.

Pianoles voor volwassenen

Ook volwassenen kunnen uiteraard pianolessen bij mij volgen, op dezelfde manier.

Strippenkaarten

Ik werk met strippenkaarten. Er wordt alleen voor die lessen betaald die ook daadwerkelijk hebben plaatsgevonden. Afhankelijk van de leeftijd van het kind adviseer ik lessen van 20 of 30min

Strippenkaart Kind wekelijkse lessen: 12 x 20min = €160, 12 x 30min = €210

Strippenkaart Volwassene wekelijkse lessen : 12 x 20 min = €192

Strippenkaart Volwassene in vrij ritme, één jaar geldig: 4 x 30 min = €120 of 8 x 30 min = €220 of 12 x 30 min = €299

Stichting Leergeld: Kinderen uit gezinnen met een laag inkomen kunnen de pianolessen en piano-zanglessen bijna volledig vergoed krijgen (20min-lessen). Meer informatie over Stichting leergeld vindt je hier : https://www.leergeld.nl/enschede/

De kids oefenen wel vier vaker voor een voorspeeluurtje

Voorspeeluurtjes vindt ik erg belangrijk, want hoe vaker je het doet hoe gewoner je het vindt. Plankenkoorts heeft dan minder kans. Een foute noot is niet erg , als je maar je plezier in muziek maken met de wereld deelt. Drie keer per jaar spelen mijn pianoleerlingen voor ouders, familie en kennissen. 

Proefles

Als je interesse in een proefles hebt, of meer informatie wilt, mail dan aan zangwerkplaats[at]outlook.de. Kosten proefles: kind gratis, volw. €10.