Ukelele spelen en er zelf bij zingen… dat wil je toch?

Geschikt voor kinderen vanaf 10 tot 99 jaar

Start op zondag 26 september 2021 met een vrijblijvende proefles. Kies twee uit drie mogelijke lesmodules á 30 min. Heb je nog geen ukulele en twijfel je of ukulelespelen iets voor je is: Neem vooraf een proefles en leen een ukulele voor twee weken. Wil je je aanmelden of heb je vragen? Bel 06-1845 9287 of mail naar zangwerkplaats@outlook.de LATER INSTAPPEN IS MOGELIJK!

 • Pop/Rock
 • Mantra/Wereldmuziek
 • Jazz/Soul

Je favoriete nummers op de ukelele kunnen spelen. Thuis voor jezelf, met een groep bij’t kampvuur of een speciaal liedjes voor de verjaardag van een vriendin. Om je vakantie op te fleuren of om tussendoor op het werk je hoofd te ontspannen. Om je verdrietige (klein)kind op te vrolijken, of om het dagelijks in slaap te zingen. Een instrument kan een vriend worden, die er altijd voor je is als je hem nodig hebt. 

Bij de ukuSingers kun je het hele jaar lang op één zondag per maand nieuwe liedjes, akkoorden en strums leren. Je kunt kiezen uit 4 modules. In ieder module leer je elke zondag een nieuw lied, bij Mantra/Wereldmuziek zelfs twee.

Gedurende het jaar leer je ook om je eigen lievelingsliedjes te spelen en zelf een akkoordenschema van internet te plukken, zelf de akkoorden op te zoeken of evtl. te vereenvoudigen, zelf een passende strum te kiezen, zelf met vrienden af te spreken om samen te musiceren.

Je lievelingsliedjes zingen maakt niet alleen gelukkig, maar helpt je:

 • Te onthaasten,
 • je gedachtes even stop te zetten 
 • je te ontladen en opnieuw op te laden 
 • levenslust door je lijf te voelen stromen. 

Als het je wat lijkt om mee te doen, dan vindt je hier onder de details.


Je volgt twee van de drie modules. Er is een beginnersgroep (Pop/Rock en Mantra / wereldmuziek) en een gevorderdengroep (Mantra / Wereldmuziek, Jazz/Soul). In iedere module van 30 min. leer je tenminste één leuk lied met nieuwe akkoorden en/of strum. Je volgt minimaal twee modules. Iedere keer herhalen we de liedjes uit de vorige les en oefenen ons erin om fouten te accepteren en NIET te verbeteren, maar door te spelen!

Lestijd Beginners:

 • 10-10.45u: Pop/Rock + herhaling liedjes vorige les
 • 10.45-11.15u: Mantra/Wereldmuziek 

Lestijd gevorderden:

 • 11.30-12:00u: Jazz/Soul + herhaling liedjes vorige les
 • 12.00-12.30u: Mantra/Wereldmuziek 

Beschrijving modules:

Pop/Rock: We beginnen in de eerste repetitie met de eerste 4 akkoorden (C Am F G) en in de loop van het jaar leer je er de belangrijkste akkoorden en strums bij. Binnen één jaar kun je al heel veel verschillende liederen spelen. Iedere keer 1 nieuw lied. Deze liedjes zijn meestal alom bekende klassiekers van de radio.

Mantra’s en wereldmuziek: We spelen in iedere repetitie één of twee korte eenvoudige liederen, die aansluiten bij de nieuwe akkoorden die Pop/Rock zijn geoefend. De strums kunnen soms al wat moeilijker zijn, maar voor beginners wordt er altijd ook een eenvoudige strum aangeboden. De gevorderden worden uitgedaagd om eigen strums (en evtl. akkoorden met toevoegingen) te bedenken.

Soul/Jazz: We spelen iedere keer één nieuw lied. Akkoorden krijgen in deze muziek vaak toevoegingen, daarom is het belangrijk, dat je alle mineur- en majeur-akkoorden van C D E F G A B Bb al geautomatiseerd hebt. Ook de strums zijn vaak wat moeilijker.

SingerSongwriter-groepsapp: Zelf liedjes schrijven is één van de leukste dingen, die je met muziek kunt doen. Wie behoefte heeft in uitwisseling, die kan ik in een aparte Singer-songwriter-groepsapp plaatsen. Je kunt er met elkaar probeersels delen en elkaar inspireren.

Weet je niet of je beginner of gevordert bent? De gevorderden kennen al heel veel majeur en mineur akkoorden (CDEFGABb) en ook sommige 7-akkoorden. Gevorderden kunnen de Islandstrum snel en langzaam, in swing of recht en ook met chuck, gevorderden kunnen een beetje tokkelen en speelden al in verschillende maatsoorten (4/4, 3/4 en 6/8).  De beginners zullen dat over een jaar ook allemaal kunnen, maar wie dit nu al bekend voorkomt mag ook tijdens de proefles al proberen bij de gevorderden mee te doen. De beginners beginnen met de akkoorden C F G Am + Islandstrum. 

Veel zelfstudie: In de week vóór de repetitie stuur ik altijd youtube-links naar de liedjes, die we op zondag gaan oefenen. Zorg, dat je de liederen al een beetje kent. Aan het einde van iedere repetitie maken we een ukelelevideo, waarmee je thuis verder kunt oefenen. Het akkoordenschema krijg je mee naar huis. Oefening baart kunst: Oefen dagelijks op een vast tijdstip, zodat alles goed geautomatiseerd wordt. Sowieso de liedjes uit de repetities, maar probeer ook om je lievelingsliedjes op internet op te zoeken en te spelen. Er is een What’s app-groep, waarin we met elkaar contact houden. Als je er met oefenen niet uitkomt, vraag het rustig nog eens na. Of als je hulp nodig hebt met het uitzoeken van een eigen liedje, vraag het aan mij. Aanbeveling: Mijn aanbeveling is, om naast de maandelijkse repetities nog tenminste één keer per maand met een clubje bij elkaar te komen om samen te oefenen.

De data voor 2021/22

 1. 26 september – proefles (Kosten €20)
 2. 31 oktober
 3. 21 november
 4. 19 december
 5. 16 januari
 6. 13 februari
 7. 13 maart
 8. 10 april
 9. 15 mei
 10. 12 juni
 11. 3 juli

Kosten: Je volgt twee modules á 11 repetities. Kosten zijn €220.

Losse lessen zijn in principe niet mogelijk, omdat we steeds verder borduren op de vorige les. Als je al een beetje voorkennis hebt, dan kun halverwege het project binnenstromen.

Download hier alle ukuleletabs op handige sheets om zelf uit te printen: