SAMEN ZINGEN, IMPROVISEREN, LIEDJES SCHRIJVEN, JE STEM ONTWIKKELEN

CORAZÓN CREATIVO wordt een creatief koor voor jonge vrouwen van 15-30 jaar o.l.v. zangcoach Janina Stopperka. Vanaf januari 2023 starten de repetities, wekelijks op maandag avond van 19:30 – 21:30. Twee eerste proefrepetities vinden plaats op maandag 5 en 19 december van 19:30-21:30 bij Zangwerkplaats Enschede op de Kottendijk 110b. 

Bij CORAZÓN CREATIVO gaan de jonge vrouwen zelf het repertoire bepalen: Beyoncé, Billie Eilish, Nirvana – alles kan. We zullen uitbundig samen zingen, maar ook improviseren, kleine liedjes gaan schrijven en de stem verder ontwikkelen. Doel is om jezelf gelukkig te zingen, je emoties een plek te geven en te voelen dat je een geweldige, krachtige jonge vrouw bent. Iedereen mag met de proefrepetities meedoen, ook zonder zangervaring. Ben je benieuwd, wat het is? 

Kom vrijblijvend meedoen op maandag 5 en/of 19 december en ervaar het! Meer informatie op www.zangwerkplaats-enschede.nl. Aanmelden kan bij j_stopperka@hotmail.com

Samen met de groep kun je toch individueel je eigen stijl van zingen ontwikkelen en je (muzikale) plek in de groep leren te pakken. Geen notenschrift, alleen teksten!

Meer informatie of aanmelden bij j_stopperka@hotmail.com


CREATIEF ZINGEN

Bij CORAZÓN CREATIVO krijg je aanwijzingen om creatief te worden! Je leert tweede stemmen verzinnen, eigen korte teksten schrijven, zelf melodietjes bedenken. We doen alles samen, maar je ontwikkelt toch individueel je eigen stijl van zingen en ontdekt wat jezelf fijn vindt. Je leert je muzikale plek in de groep te pakken. Notenschrift hoef je trouwens niet te kunnen lezen, wij gebruiken alleen teksten.

OPTREDEN

We zullen tenminste twee keer per jaar onze muziek aan de wereld laten horen.

REPERTOIRE

In dit jongerenproject kunnen de liedjes uit heel verschillende hoeken komen. Hits, wereldmuziek en graag improvisaties of eigen composities – alles is welkom. De wensen van de groep zijn leidraad. Belangrijk is wel, dat de liederen ons in het hart raken, want daar gaat muziek over. Over onze gevoelens, onze dromen, over hoop en troost.

ZANGSTEM ONTWIKKELEN

Gedurende het jaar gaan we ook onze zangstem ontwikkelen en ontdekken hoe je met de hele kracht van je longen zingt. Hoe vurig en krachtig zingen kan zijn als iedereen zijn eigen stemgeluid durft in te brengen. CORAZÓN CREATIVO is een muzikaal avontuur, waarvan nu nog niet bekend is waar precies we uitkomen.

KOSTEN

De kosten zijn €30 per maand, van okt. t/m juni. Als dat teveel geld voor je is, maar je toch mee wilt doen, laat het me weten en we kijken samen naar een oplossing.

START

Eerste bijeenkomst Maandag 5 december van 19:00-21:00. Hopelijk start in januari.

AANMELDEN of CONTACT

Kom je meedoen? Zin om mee te doen of wil je meer informatie? Mail aan j_stopperka@hotmail.com

Hoe dit project tot stand kwam

Zangcoach Janina Stopperka reisde een jaar geleden met Nederlandse jongeren naar Bulgarije om daar jongeren uit Oost-Europa te ontmoeten. Daaruit groeide een songwrite-project met jongeren, wat eindigde met een uitvoering van hun openhartige liederen in Theater Concordia. Verder bordurend op deze ervaringen ontstond het idee voor het creative koor CORAZÓN CREATIVO.