“Als ik mijn lijfliederen zing, dan wordt ik mens, dan mag ik zijn!”

Jou wensen zijn de leidraad in de zanglessen. Samen kijken we steeds weer, wat je met de lessen wilt bereiken en afhankelijk daarvan gaan we aan het werk. Deels met stembevrijdende oefeningen , deels met jou lievelingsliederen. Zonodig doen we ook technische oefeningen, maar ook improvisaties. Ik begeleid je aan de piano.

Ik geloof in de helende potentie van het zingen. Deze, in balans brengende kracht kan zich ontvouwden doordat we de grote klankruimtes van ons lijf in trilling brengen en ons daardoor een massage van binnenuit geven. Én doordat we liedjes zingen die ons diep in onze ziel raken. Dan krijgt je ziel een fysieke vorm, niet zichtbaar maar hoorbaar. 

Dat is, waar voor mij zingen over gaat. Als ik les geef net zo zeer als wanneer ik optreed. Mijn ervaring met zangers is, dat onze stem juist aangenamer klinkt, als we niet gefocust zijn op mooi-zingen, maar als het ons lukt om tijdens het zingen verbonden te blijven met ons lijf. Deze aanpak is niet alleen mindful voor je geest, maar helpt ook uitstekend voor toonvast en zuiver zingen met een warme volle stemklank. Ook ervaren zangers, die vastzitten in een onbevredigend stemgebruik, zijn bij deze aanpak gebaat..  

Zangcoach zijn betekent voor mij, mensen helpen om hun stem en ziel meer ruimte te geven. Lesonderwerpen zijn:  

  • Klankruimtes openen, daardoor zing met gemak en spanningen in je lijf worden losgetrild. 
  • Met muzikale creativiteit experimenteren, daardoor word je extroverter en flexibeler in nieuwe situaties.
  • Klankkleuren en klankemoties ontdekken, waardoor je je persoonlijkheid met nieuwe dimensies verrijkt. 

Een individuele zangproefles van 45 min. kost bij mij €25.

Speciaal voor vrouwen, die vastgelopen zijn in hun leven, bied ik een ZANG-TRANSFORMATIE-COACHING aan. Klik voor meer informatie.