Naast mijn werkzaamheden als muziekdocent en coach treed ik op als piano-zangeres met een programma van Brecht-liederen, Duitse chansons uit de jaren 20-40 en mijn eigen liederen. 

Al sinds 10 jaar treed ik op met liederen van de Duitse dichter Bertolt Brecht, maar ik voelde steeds meer het behoefte om mijn eigen teksten te zingen. Dat heb ik ondertussen vaak gedaan en het doet me goed, om op deze manier mijn hart te luchten. Mijn liederen (voornamelijk Nederlandstalig) zijn een zeer persoonlijke benadering van de uitdagingen van dit tijdperk. Over de grote machtsstrijd in de wereld, de snelle veranderingen, over thuis voelen en het moeder-zijn.

De uitbundige liederen van de Duitse schrijver Bertolt Brecht gaan over diepe menselijke thema’s, maar dan van 100 jaar geleden.

Jazz op de ukelele
Janina Stopperka – Tränen von gestern Abend