Het is al een hele tijd geleden dat ik een nieuwsbrief heb geschreven. De Corona-tijden waren voor mij best onmotiverend, omdat ik geen idee had wanneer ik weer op mijn manier met jullie samen zou kunnen zingen. Volgens mijn visie en ideeën. Ik heb altijd veel zin om nieuwe dingen uit te proberen, om mensen te enthousiasmeren. Maar het was ver weg gezakt …..

Nou – goed nieuws: Mijn zin in muziek maken en delen met de wereld is terug gekomen. In de lange winter/ Coronarust hebben zich uit vergane vreugden van de afgelopen twee jaar een aantal nieuwe ideeën gevormd. Met twee nieuwe hoofdlijnen: Ten eerste is het een geweldige ontdekking geweest, dat het eigenlijk altijd heerlijk is om buiten te zingen, zelfs met minder goed weer. Bij deze ontdekking hoorde het feit, dat wij gewoon in ons mooie parken muziek mogen maken, zonder burocratie, zonder vergunningen. Heerlijk. Zelfs na zonsondergang mocht het op 30 oktober tijdens de nacht van de nacht / Samhain / Dodenzondag / Halloween met vuurkorven. Dat was speciaal mooi!

Arum dem Fayer zingen de Sista’s met Samhain

Zangwerkplaats Enschede heeft nu dus het Ledeboerpark als buitenlocatie erbij en dat geeft ruimte voor nieuwe ideeën, zoals een Midzomernacht – Zingfeest op dinsdag 12 juli. Die kun je vast in je agenda zetten.

En de VROEGE VOGELS- Zing!groep, die vanaf 1 maart iedere dinsdag van 8:15u-9:15u in het Ledeboerpark bij elkaar komt om onder mijn leiding Mantra’s, wereldmuziek en improvisaties te zingen. Meer informatie vindt je hier

Corona heeft mij gedwongen om de digitale mogelijkheden te verkennen. Samen zingen via Skype of ZOOM blijft gebrekkig, maar het maakte mij wel duidelijk dat het zingen vooral een manier is om samen te zijn. Om met elkaar in verbinding te gaan. NOU – gelukkig mag het nu bijna allemaal weer gewoon, zoals het we jaar geleden was. Lekker dicht bij elkaar samen klinken. In elkaar resoneren. Heerlijk!

Dit digitale onderzoek heeft mij aangezet om mij met digitale geluidsopnames bezig te houden. Daaruit resulteerde het succesvolle Songwritingproject Singin’ for Peace – YOUTH, waarin jongeren onder aanleiding van gastdocenten hun binnenste op muziek zetten. De tot nu toe ontstane liedjes kun je terugluisteren op onze SINGIN’ FOR PEACE – soundcloudkanaal (graag klikken).

Met mijn Vrouwenkoor the Sista’s hebben we in december opnames gemaakt, waaruit drie mooie compilaties zijn ontstaan. Woensdag 16 februari om 20:30u gaat de eerste van drie compilaties IN PREMIERE. Opgenomen op Zangwerkplaats Enschede door Uli Wentzlaff-Eggebert. Ons koor bestaat nu al bijna 8 jaar!!! En wat hadden in al die jaren erg veel plezier samen. En steun aan elkaar! Een hartelijk dank aan al mijn Sista’s, ook degenen, die niet meer meezingen. Eenmaal Sista = altijd Sista ! Dus laat ons morgen avond samen genieten!!! Klik hier voor de link!

En ik zelf heb een aantal liedjes opgenomen (sommigen zelf geschreven), die ik graag de komende tijd zou willen via Bandcamp in de wereld zou willen brengen. Het eerste liedje is het Green Tara mantra: Om Tare tuttare Ture Soha. Hier kun je het beluisteren en evtl. kopen 🙂

Ik verwacht dat de volgende nieuwsbrief niet weer zo lang op zich laat wachten! Hopelijk zingen we gauw weer ergens met elkaar en komen er weer optredens en nieuwe initiatieven omhoog borrelen !

Lieve groet van Janina

I