Lieve vrienden van Zangwerkplaats Enschede,

Vandaag zit er weer een blog bij mijn nieuwsbrief, maar hij is gezongen en staat op soundcloud. Gedachten over wat de herfst met mij doet….

Ik ben gewoon achter de piano gaan zitten met de opnameapparaat en heb gezongen, wat bij me opkwam, zoals ik dat vaker doe. Alleen blijven de meeste schepsels onuitgewerkt op mijn opnameapparaat staan en niemand krijgt het ooit nog te horen, omdat ik geen tijd vind om het uit te werken. Dan maar “raw music”.

Ik ben superbenieuwd, wat jullie van mijn gezongen gedachtes vinden.

https://soundcloud.com/janina-stopperka/herfstgedachtes-blog-october-2017

RomaZangweekend met Ida Kelarova

Het word weer fantastisch! Ik zou willen, dat Ida’s werk veel meer onder de aandacht kwam in het westen. Haar visie is, dat je door te zingen Wereldvrede kunt bereiken, omdat je diepe gevoelens van pijn en wanhoop eruit kunt zingen en zo transformeren naar iets positiefs, i.p.v. steeds maar weer je diepe wanhoop op anderen te zegevieren.

Er zijn ondertussen 24 aanmeldingen, waarvan 7 mannen!!! Joepie! Als je nog mee wilt doen, mail mij! Er zijn nog 6 mensen welkom.

Woman Wage Peace

Voor mij stonden de laatste weken in het teken van de vrede op aarde. Ik heb met Las Sirenas de la Lobas en framedrumgroep Saffraan het lied “Prayer of the Mothers” gezongen op 4 okt. in Deventer op de Brink, samen met wel 60 andere vrouwen uit verschillende delen van Nederland om onze steun te betuigen bij WomenWagePeace, een vredesinitiatief van wel 30.000!!! vrouwen in Israël en Palestina, die voor hun kinderen en families willen, dat eindelijk de oorlog stopt. https://www.youtube.com/watch?v=NGaVBzeTk2Y&t=4s

Vrouwen en wereldvrede

zijn twee onderwerpen, die me erg boeien. Gek genoeg kreeg ik de laatste weken de indruk, dat er steeds meer grote vrouweninitiatieven over heel de wereld zijn, die vrouwen willen aanmoedigen om in hun vrouwelijke kracht te gaan staan en verantwoording en invloed te nemen, voor wat er op de aarde gaande is. Hier een geweldig mooie clip van UNIFY https://www.youtube.com/watch?v=p41rBnxb7Jc

“Share your stories, Share your pain, Share your wisdom!”

UKED.NL

Ik ben supertrots dat ik met Liselotte Goed en Barbara Tammes van UKED.NL ga samenwerken. Op 26 november geef ik in Amsterdam Blijburg een zangworkshop. Heb er enorm zin in.

En vanaf heden kun je van mij Ukelele leren spelen. Want ukelele spelen is makkelijker dan gitaar of piano. En toch kun je je zang er fantastisch mee begeleiden. https://www.uked.nl/workshop/

Datum VrouwenZangDag

10 februari word de eerste VrouwenZangDag van 11-17u. Zingen, Voelen, Uitwisselen. De klank van je onderbuikstem ontdekken, via zingen contact maken met je gevoelens en ziel. Je stem is je materialiseerde persoonlijkheid en maakt op haar eigen manier contact met jou omgeving en beïnvloed hoe mensen je waarnemen. Het is erg fijn, om daar bewuster van te zijn en mee te oefenen.

JazzSingers-project

Er doen 7 mensen mee en de nieuwe aanpak werkt geweldig. 12 december de presentatie. Vanaf januari is er weer de mogelijkheid om in te stappen.

Singin’ for Peace – Chants, Mantra’s, Wereldmuziek

Er waren 8 mensen op 8 oktober. Yeaah!

De volgende keer is zondag 5 november van 11-12.30u. Als je een bepaalde mantra graag gezongen wilt hebben, (ook al ken ik hem nog niet), laat het mij van tevoren weten. Ik sta er open voor.

De data voor het hele jaar staan nu vast.

2017: 5 nov., 3 dec., 2018: 21 jan., 18 feb., 18 mrt., 15 april, 27 mei, 24 juni, 22 juli

  • Aanmelding vooraf is gewenst, want tenminste 6 zangers zijn nodig
  • GroepsApp voor degenen, die op de hoogte willen blijven, of het doorgaat.