Lieve mensen,

Zondag aanstaande is er een bijzondere workshop, waarvoor ik graag jullie aandacht wil vragen.

De eerste Singin’ for Peace van dit seizoen wordt een “Roma-special” Zondag 14 oktober, 11-12.30u

We vragen dan geen entrée, maar een donatie voor het Roma kinderkoor Chavorenge.

Uli (cello) en ik (akkordeon) willen met jullie deze keer dan ook uitsluitend Roma liedjes gaan zingen, van uitgelaten vrolijk tot verlangend en vol pijn. Met deze liedjes kun je heerlijk en voluit zingen en je opladen met positieve energie!

Het Roma kinderkoor Chavorenge is een project, waarmee Roma zangeres Ida Kelarová het Roma kinderen mogelijk maakt om in aanraking te komen met de wereld buiten de Roma–reservaten. Muzikale kinderen en jongeren mogen aan een 3 weken durend zomerkamp meedoen, waarin voor een bijzonder concerttour met het Philharmonisch orkest van Praag geoefend wordt. Op deze manier voelen de kinderen, dat er naast veel racisme in Tsjechië tegen de Roma’s ook een grote bewondering en belangstelling is voor hun cultuur. Doel is deze kinderen een uitweg uit de vaak hopeloze situaties in de Roma-reservaten van Slovakije en Tsjechië te bieden.

Hier een filmpje van een Roma meisje van Chavorenge. https://www.youtube.com/watch?v=ghVV1dHD59Y&start_radio=1&list=RDghVV1dHD59Y


Start en proefles ukelele-jaarproject The Buskers Zondag 14 oktober, 13.15-14.30u

Ook op deze zondag begint het ukelele-jaarproject. Iedere maand één zondag bij elkaar komen om nieuwe liedjes, tabs en strums op de ukelele te leren. Er zijn nog plekken vrij.

Deze zondag mogen mensen voor een proefles komen en daarna besluiten, of ze mee willen doen. Je betaald dan €25 aan de deur. (Neem je eigen ukelele mee!) Meer informatie op https://www.zangwerkplaats-enschede.nl/the-buskers-jaarproject-ukelele/


Optreden Kluijtman&Stopperka, Sirenas de la Loba en Gerry&Port bij het Vestzak theater Zaterdag 10 november 20.30u

Vol trots nodig ik jullie uit, om naar mijn twee zangprojecten te komen luisteren, waar ik (eindelijk!) zelf mag zingen.

Kluijtmans&Stopperka: Jazz (zang, sax, fluit, piano)

Sirenas de la Loba: 3-stemmige vrouwenzang – eigen liedjes, wereldmuziek, improvisaties

Gerry&Port: Ierse en keltische muziek (zang, sax, gitaar)

Het word een hele mooie avond ! Kaarten kosten €10 en kun je op de website van het Vestzaktheater Enschede reserveren. http://www.hetvestzaktheater.nl/agenda/item/kluijtmans-stopperka-sirenas-de-la-loba-gerry-port/


Dagworkshop: Vrouw, laat je oerstem horen! Zaterdag 24 november 10-17u

Dit wordt een bijzondere dag met een afsluitend optreden door deelnemers en de Sirenas de la Loba.

Deze workshop is een uitnodiging voor iedere vrouw om de touwtjes weer in eigen hand te nemen. Ontdek de krijgster, maar ook de innerlijke wijze stem in jezelf. En giet het in een mooie vorm, door krachtige meerstemmige wereldmuziek met ons te gaan zingen uit de Roma cultuur, uit India, uit het Midden Oosten, uit Noord-Amerika. Allemaal gezongen met de spreekstem, de stem van je onderbuikgevoel!

Meer informatie vind je hier: https://sirenasdelaloba.nl/4963-2/

Hopelijk tot ziens op zondag, Janina