Janina_kleinDe zomervakantie is achter de rug. Ik heb heerlijke inspiratie opgedaan, heb bij collega’s elders in het land workshops gevolgd en weet weer zeker, dat ik met mijn ideeën over zingen niet alleen ben.

Ik heb de vaste overtuiging, dat zingen helend is. Als je maar met je ziel zingt. Dit zingen-met-je-ziel kan op verschillende manieren worden bereikt, met klanken of improvisaties, maar ook met al die liedjes, die we dagelijks op de radio horen.

Mijn achtergrond is 8 jaar Konservatorium: Schoolmuziek, Jazz-zang, daarnaast had ik verschillende popkoren, gaf zangles, werkte voor toneelgroepen. Dáár heb ik dus veel ervaring mee en die wil ik met jullie delen. In de laatste 4 jaren is mijn inzicht gegroeid, dat alle zang spiritueel is en iets van je ziel prijsgeeft, ook al ben je daar niet van bewust.

Maar het helende effect van zingen kan veel meer doorwerken, als je voor dit fenomeen openstaat. Je hoeft niet ziek te zijn, om het helende effect te kunnen voelen. Ontspanning, je gedachtes tot rust brengen, liefde voelen voor jezelf, je verbonden voelen met je medezangers. Dat zijn genezende bijwerkingen van zingen, die we allemaal goed kunnen gebruiken.

Dankzij mijn professioneel achtergrond kan ik je op veel verschillende facetten van zingen in aanraking brengen en daarmee de kans op jou persoonlijke ontspanning, ontlading en plezier in zingen vergroten. Facetten van zingen:

  • Ontspannen door klankruimtes te verkennen en te openen
  • Schoonheid van de menselijke stem voelen door meerstemmig te zingen
  • Reizen met stem en ziel naar andere tijden en plaatsen middels liedjes uit verschillende tijden en cultuuren
  • Gevoelens ontladen door “Soul”-liedjes
  • Je één voelen met je eigen lijf en tegelijk met het hele universum door spirituele liedjes vanuit je tenen te zingen
  • Blokkades ontdekken, wanneer je heftige weerstand voelt tegen een bepaald lied of een bepaalde manier van zingen (“Nee, maar dat doe ik echt niet!”)

De toppunt van zingen is voor mij, wanneer ziel, lijf en geest een éénheid zijn, wanneer ons lijf zich vol overgave ter beschikking stelt om onze ziel te laten klinken. Dat is het moment, dat ons lied in verbinding is met iedereen. Want in onze kern zijn we verbonden met iedereen.

Al deze facetten van zingen kun je meemaken in mijn zangactiviteiten. Spiritueel én professioneel. Hieronder vind je mijn aanbod voor de komende maanden.

Zangweekend met Roma-zangeres Ida Kelarova en haar twee Roma-muzikanten

van 11-13 nov in Enschede bij Prismare. Er zijn nog plaatsen beschikbaar. Kosten 220 euro. Vrienden-korting: Ontvangers van deze nieuwsbrief en zangers bij Zangwerkplaats Enschede mogen meedoen voor 200euro, wanneer je de kortingscode JS101310 bij de overboeking vermeld. !!! Een aanmelding is pas definitief, wanneer het geld op mijn rekening gearriveerd is.

Bij Vrouwenkoor The Sista’s is de hele maand september een gratis en vrijblijvende proefmaand!

Lidmaatschap 25 euro/maand.

Nieuw!!!! Jazz&Soul-project: Ééns in de twee weken op dinsdag (oneven weken) avond komt dit kleine groepje van 8 zangers bij elkaar. We zingen Jazz en Soul. Veel solo-zang. Onderwerpen: Laid Back, Swing, Ballad, Latin, Variaties, Improvisaties, Duetten, Speelsheid, Optreden. Abonnement 30 euro/maand. Losse les 15 euro.

Nieuw!!! Mindful Zingen Koor: Ééns in de twee weken op dinsdag (even weken) avond komt dit groepje van liefst 15 mensen bij elkaar om deze ontspannende, ontladende en helende manier van zingen te beoefenen. Met wereldliedjes en Mantra’s. Losse les 12,50euro, abonnement 20 euro.

Nieuw!!! Zang-transformatie-coaching voor vrouwen: Om je ziel weer voldoende ruimte in je lijf en je leven te geven. Onbewuste overtuigingen middels zingen opsporen en transformeren.

Ik geef ook Individuele zanglessen in alle moderne stijlen: Soul, Jazz, Rock/Pop, Gospel, World, Improvisaties en Pianolessen (modern) : Leer akkordsymbolen lezen en spelen en grooves voelen en variëren.

Je kunt mij boeken voor zangoptredens en zangworkshops in Twente en elders in het land.

Als laatste mag ik trots vermelden dat ik binnenkort in Deventer een workshop geef, zodat ook mensen uit andere plaatsen van het land van de Roma-liedjes kunnen genieten.

15 Oktober: Workshop Roma-zang met Janina Stopperka in Deventer van 14-17u, Kosten 15 euro vooraf plus vrije gift achteraf

Ik hoop je op de één of andere manier binnenkort te ontmoeten. Als je nog iemand weet, die graag aan het één of ander project mee zou willen doen, stuur de mail gerust door.

Met hartelijke groet, Janina Stopperka