Er was een leeftijd, daar gingen liedjes door ons hoofd zodra we fijn aan het spelen waren ….. altijd en overal…. Van gedachtes en emoties hadden we toen nog geen last……
Weet jíj nog hoe het was, om als kind op je totaal eigen manier te zingen? Verbonden met jezelf én met het lied? Je maakte gewoon je eigen versie, zonder je af te vragen hoe de melodie ook alweer was …… of wat mensen ervan zou vinden als je het morgen aan ze liet horen….
 
Het is heerlijk om te (her)ontdekken hoe het is, om je gedachtes, gevoelens en emoties door te laten kabbelen onder het zingen, maar je zang er niet door te veranderen (tenminste niet bewust). Op je éigen manier te zingen, in het NU, verbonden met jezelf én met het lied, zonder oordeel, zonder schaamte. Maar nu als volwassene, met een rugzak vol ervaringen die bij het leven horen…..
 
Een manier van zingen, die helpt om ook in je pijn nog iets moois te kunnen zien. Zingen verbind je met de mensen van wie je houd, zelfs als ze niet bij jou zijn. Hoe rijk is degene, voor wie zingen hoort bij het dagelijkse leven! Zing, niet omdat je ervoor bewonderd wilt worden, maar laat zingen in zijn verschillende vormen jou levensenergie steeds weer in balans brengen!
Het maakt geen fluit uit of je Mantra’s, Wereldmuziek, Pop, Heavy Metal, Jazz of wat dan ook zingt, als je hart zich maar opent en je gevoelens en emoties kunnen stromen.
Dat is Voluit Zingen.

Ik, Janina Stopperka, ben JazzZangeres en -pianiste, zangcoach, koordirigente, pianodocente, arrangeur, singer-songwriter en moeder, maar vooral muzikante. Zingen en pianospelen is mijn manier om het leven levenswaard te maken. Mijn hele leven al zing ik en bespeel instrumenten. In de verschillende up’s en down’s in mijn leven was en is zingen een belangrijke uitlaatklep en/of troost voor mij. Zingen is sinds bijna 20 jaar mijn beroep en daar ben ik blij mee en trots op. Nog steeds ben ik in ontwikkeling, muzikaal en als mens. Dat gaat voor mij samen op.

janina_stopperka_prins_bernhardIn mijn zanglessen Voluit Zingen werk ik volgens mijn éigen inzichten. Mij is duidelijk: De stem is het klankbord van de persoonlijkheid. Bewust worden van mijn stem-ming heeft veel invloed op wie ik ben en op mijn stemgeluid.

De essentie van Voluit Zingen is: Klankruimtes openen door op fysiek niveau te ontspannen en op geestelijk niveau de controle los te laten. Daardoor word je stemklank warmer, voller en autentieker en tegelijk durf je steeds meer te zijn, wie je in wezen bent: Een levendig mens met de hele scala van emoties en gevoelens. 

  • Zing met heel je lijf. Je lijf ontspant.
  • Zing zonder twijfel en oordeel. Je geest komt rust.
  • Zing je eigen drama. Je emoties en gevoelens krijgen de ruimte.

Ik werk met professionals, maar ook met totale amateurs. Mijn overtuiging is dat iedereen kan zingen. Maar ik doe meer dan alleen zangles geven. Hier een overzicht:

  • optredens als pianozangeres met Duitse Chansons en Jazz 
  • zangworkshops voor koren en vocaalensembles, bedrijven of privé-feesten
  • Leiding van vrouwen-energie-koor “The Sista’s” (elke donderdag ochtend 10-12u)
  • “The Singin’ Family”: Thema-zangavonden – afwisselend met Jazz&Soul, Wereldliedjes of Mantra’s (elke dinsdag avond 20-22u)
  • Pianolessen voor kinderen en volwassenen in Pop, Jazz en Wereldmuziek

Kom je een keer meezingen met de “Singin’ Family”? Bij Mantra’s zingen en wereldliedjes kun je altijd (zelfs zonder aanmelding) meedoen voor 10 euro. Ook een individuele proefles kan altijd voor 10 euro. Voor meer informatie en contact raadpleeg de website.   

Voor nu een lieve groet van Janina en hopelijk tot ziens!