Lieve zangvriend/in,

Op 17 december in Jazzcafé “De Tor” gaan we vieren: Dat wij samen muziek maken en daardoor op een heerlijke manier met elkaar in contact zijn! Het fijne van zingen en musiceren is toch, dat je niet hoeft uit te leggen, waarom je zus of zo speelt of zingt – het mag er gewoon zijn en je uitingen worden gewaardeerd.
 

Agenda vanaf december
(Als je op de titels klikt krijg je meer informatie.)

Eindejaarsfeestje In Jazzcafé “De Tor” op di. 17 dec. van 20-23u: 

Jullie worden verwent met een optreden door de JazzSingers (we lieten ons inspireren door Ella Fitzgerald!), een klein optredentje door de Sista’s en hopelijk ook een klein optredentje door ukeleleorkest The Buskers. Na en tussen de optredentjes door kan gezellig samen gezongen worden. 

Drankjes worden aan de bar geschonken, voor hapjes zorgen wij met z’n allen. Als iedereen wat meeneemt, dan wordt het heel gezellig. Neem ook graag vrienden mee, die zin hebben om te komen. Geen entréé, maar wel graag een kleine gift achteraf. 

The Sista’s in de Stadsherberg op ma. 23 dec. van 14:45 tot 15:45u
Kom gezellig luisteren! Wij lopen deze keer met vrolijke liedjes, o.a. ukraïense christmascarols, van tafel naar tafel om als een soort kadotje de mensen toe te zingen.  The Sista’s zingen deze kerst ook bij “De Posten” en bij ’t Roessingh. 

Roma Zangweekend met Ida Kelarová

Vroegboekkorting voor Roma Zangweekend tot 20 dec. 2020

Dit unieke zangweekend vindt komend jaar van 27 t/m 29 maart plaats op het conservatorium Enschede. Ida Kelarová is een ambassadrice voor de Romacultuur in de wereld. Als internationaal bekende zangeres zorgde zij ervoor, dat mensen over de hele wereld traditionele Roma muziek leerden kennen en waarderen. Als zangdocente geeft zij zangweekenden over de hele wereld om mensen te laten ervaren hoe helend het is om Romaliederen te zingen. Haar jongste project is om Roma Kinderen de integratie in de Tsjechische maatschappij mogelijk te maken door in een professioneel Roma kinderkoor mee te zingen, dat samen met het Philharmonisch orkest Praag niet alleen op de grootste podia in Tsjechië optreed, maar ondertussen in heel Europa. Onlangs werd Ida Kelarová tot erelid van de Zweedse Koninklijke Muziekacademie benoemd voor haar verdiensten om het behoud van de muzikale rijkdom van de Roma’s.

Maar het gaat Ida niet alleen om de Roma muziek: zij noemt zingen de meest universele taal der mensheid, omdat zingen het hart i.p.v. het hoofd laat spreken. Als je wilt meedoen, meld je hier aan en betaal a.u.b. vóór 20 dec. 2019 (Vroegboekerskorting!!!)
 

Ukelele-jaarproject : op zo 8 dec, 12 jan, 9 feb e.z.v. van 13:15-14:30u
Het beginnersgroepje is nog redelijk klein. We kunnen ondertussen naast de akkoorden C F Am G ook al de akkoorden C7 Dm D Em E7 Bm7 en we zijn begonnen te tokkelen en wagen ons aan een reggaestrum. Instappen is nog steeds mogelijk, graag zelfs. Volgende data zijn: 8 dec., 12 januari, 9 februari van 13:15-14:30u.


Ukelele-Buskers Level 2:  op zat 25 januari van 10-12.30u
Wij hadden ondertussen twee uitdagende sessies van 2 1/2 uur. We hebben ons eerste liedje samen geschreven, uitleg gehad over Quintencirkel  en hoe je een lied omlaag transponeert. En we spelen al meerdere jazzy liedjes met mooie akkoordvolger en groovende strums. Ook hier kun je nog steeds aansluiten. Volgende keer is op zaterdag 25 januari van 10-12.30u. 


Sunday Singin’ for Peace:  op zo 8 dec, 12 jan, 9 feb e.z.v. van11-12:30u
Creatief Wereldmuziek Zingen zonder schroom. Ook dit groepje is nog redelijk klein, dus kom gezellig meezingen!

Onderstaand nog een voorbeeld van zingen vol overgave. Een groep ukraïnse vrouwen zingt vol plezier! Het geluk spat ervan af. In de Ukraïne bestaat nog een levendige muziekcultuur. 
Dit schaamteloze plezierige zingen gun ik ons allemaal, of we nou wereldmuziek of jazz zingen, of we nou  amateur of professional zijn.


Een lieve groet van Janina en
hopelijk tot ziens op 17 december in De Tor!