Welkom op de nieuwe website van Zangwerkplaats Enschede. 

Je kunt bij mij de volgende lessen volgen:

  • individuele zangles voor wereldmuziek, Jazz&Soul en meer
  • groepszangles Jazz&Soul-project
  • Iedereen kan Zingen!-inloopkoor
  • The Sista’s – vrouwen-energie-koor
  • pianolessen : popliedjes met akkoordsymbolen leren spelen

Ik ben nog bezig de oude website over te zetten, maar hier is al nieuwe informatie over de workshop van Roma-zangeres Ida Kelarova uit Tschechië te vinden en informatie over mijn pianolessen Lichte muziek.

Als je data en aanvullende informatie over mijn groeps-zanglessen wilt vinden, ga naar mijn oude website.


Over mij:

Ik, Janina Stopperka, ben JazzZangeres en -pianiste, zangcoach, koordirigente, pianodocente, arrangeur, singer-songwriter en moeder, maar vooral muzikante. Muziek is mijn manier om met het leven om te gaan.

Mijn hele leven al zing ik en bespeel instrumenten. In de verschillende up’s en down’s in mijn leven was en is zingen een belangrijke uitlaatklep en troost voor mij. Het was dus meer dan logisch dat ik daar mijn professie van heb gemaakt. En ik ben nog steeds in ontwikkeling, muzikaal en als mens. Dat gaat voor mij samen op.

In mijn zanglessen Voluit Zingen werk ik volgens mijn éigen inzichten in mijn persoonlijke zangontwikkeling. Het is duidelijk: Mijn stem is het klankbord van mijn persoonlijkheid. Serieus werken aan mijn stem had en heeft veel invloed op wie ik ben en vice versa.

De essentie van Voluit Zingen: Spanningen / controle loslaten opent op fysiek niveau klankruimtes en op geestelijk niveau leefruimtes om te zijn wie je in wezen bent. 

  • Zing met heel je lijf. Je lijf ontspant.
  • Zing zonder twijfel en oordeel. Je geest komt rust.
  • Zing je eigen drama. Je gevoelens krijgen de ruimte.

Zingen houd je in balans, want lijf, geest en hart stemmen steeds weer op elkaar af.

Mijn doel: Ik wil mensen leren om weer te durven zingen. Niet alleen in de badkamer en de auto, maar altijd en overal. Met vrienden op feestjes, op je werk, in je gezin, op een begrafenis. Hoe rijk zijn de culturen, waar zingen nog deel uitmaakt van het leven. Zingen, niet omdat je er de aandacht mee wilt trekken, maar omdat je ermee je gevoelens een plek kunt geven.

Ik werk net zo graag met professionals als met totale amateurs. Mijn overtuiging is dat iedereen kan zingen.

Hopelijk kom je eens met me zingen, een proefles kan altijd.

En nu veel plezier met kijken,

Janina Stopperka