Nieuwsbrief maart 2017

De waanzin voorbij

Veel mensen zijn soms bang om door te draaien, om waanzinnig te worden van hun eigen gevoelens. Maar wat is er eigenlijk mis mee? Doordraaien en waanzinnig worden zijn gewoon andere worden voor in extase raken, in trans zijn, bij je kern komen. Althans zo zie ik het.

Gek genoeg was ik er nooit bang voor om door te draaien, ik was er alleen bang voor dat ik het belangrijkste van het leven miste, omdat ik in mijn leven zo weinig diepe gevoelens had.

Precies 7 jaar geleden zat ik dan plotseling op de PAAS omdat ik gekke dingen had gezegd en blijkbaar de wereld niet meer begreep. Maar vóórdat ik er kwam voelde ik alle diepe gevoelens, die ik altijd zo gemist had. Waanzinnige liefde, gloeiende boosheid, dodelijke bedroefdheid en panische angst. In mijn kern was ik toen beland, in mijn ziel en vanuit daar zag de wereld er compleet anders uit.

In vijf weken op de PAAS moest ik leren verschil te maken tussen gevoelens en waarnemingen die als normaal gelden en gezegd mochten worden en tussen gevoelens en waarnemingen, die voor mij ongelofelijk mooie spirituele inzichten waren, maar op de PAAS als geestelijk gestoord werden gezien. Pas 3 jaar later was ik na medicatieafbouw weer even helder genoeg om contact te kunnen maken met mijn innerlijke stem. Met de helderheid kwam een terugval, maar ik kon toen binnen 1 ½ jaar alle medicatie afbouwen. Ondertussen was het mij gelukt om de diagnose “Levenslang Bipolair” te laten veranderen in “PostTraumatische StressStoornis”. Het grootste verschil zat er voor mij in een behandeling die ervan uitgaat, dat heling mogelijk is, i.p.v. mij een chronisch patient te laten zijn.

Ondertussen ben ik al lang uitbehandeld en weer geestelijk gezond verklaard. Sterker nog, ik ben waanzinnig gegroeid. Kennelijk was dit de weg, die ik moest gaan, om te begrijpen, dat de liefde bestaat. Niet alleen in mijn dromen, maar ook in de materie.

Ik heb begrepen, dat er geen zekerheden zijn in de wereld, behalve de liefde. De liefde, die in mijzelf stroomt, voor mij en voor anderen, dat is mijn voedingsbron, dat is waar mijn vertrouwen in de goedheid van het leven vandaan komt.

Midden in de waanzin, midden in mijn centrum, vond ik de oneindige liefde. En vanuit dit liefde-volle centrum ziet de wereld er compleet anders uit dan vroeger. In dit centrum ben ik verbonden met alles en iedereen en vanuit daar besef ik, dat iedereen handelt vanuit het grote verlangen naar liefde. Iedere oorlog, ieder gepest, iedere ruzie begint in zijn diepste laag uit het verlangen naar liefde en naar verbondenheid met andere zielen.

De menselijke stem kan liefde voelbaar kan maken. Al zingende kunnen we samen in onze essentie badderen. Heerlijk.

De eigenlijke waanzin van onze samenleving zijn toch al die onuitgesproken regels en normen en waarden aan die we willen voldoen, om het voor de anderen goed te doen. Maar als je beseft, dat je omgeving alleen de afspiegeling van je binnenste is, dan besef je ook, dat je het voor jezelf goed moet doen. En dan doe je het tegelijk ook goed voor je omgeving.

Dan onderga je een transformatie van een geestgeleide mens naar een zielsgeleid mens. Het mooie daarvan is, dat je ziel helemaal niet zo heel veel nodig heeft.

Als de diepe liefde maar stroomt…..

Hier de agenda voor maart / april:

Al zingende connectie met je ziel maken en de liefde badderen – dat dat kan op Dinsdag 7 maart bij Sing your world – Creatieve wereldzang.

(Ook op 21 maart, 4 en 18 april, 19.30 t/m 21.30u met een kopje thee in de pauze, Entree: 10 euro)

Ook het Jazz&Soul-project is een poging om liefde en levensplezier vanuit je ziel in de materie de brengen. Het lijkt misschien vrij ongebruikelijk om dat met Jazz te doen, maar de Jazz was oorspronkelijk de muziek van de onderdrukte zwarten. In de Jazz konden ze een wereld creeëren, die er in de realiteit nooit voor ze was. Daar mochten ze schitteren en hun gevoelens uiten.

Er zijn op dit moment nog twee plaatsen vrij: repetities zijn op 14 en 28 maart.

Op 11 april is om 20.30u een kleine openbare uitvoering van de cursisten. Er speelt een echte Jazzmuzikant op de Contrabass mee: Uli Wentzlaff-Eggebert. Dus – komt allen luisteren. Entree is een vrije gift rond de 5 euro.

WereldVrouwenKoor The Sista’s groeit op dit moment volop. We hebben al sinds januari 6 nieuwe leden en we willen naar de 20 groeien. Op 30 maart en 20 april zijn er Open repetities van 10 – 12u. Meer informatie op de website. https://www.zangwerkplaats-enschede.nl/the-sistas-wereldvrouwenkoor/

www.zangwerkplaats-enschede.nl
Het WereldVrouwenkoor “The Sista’s” heb ik opgericht uit liefde voor mijn eigen vrouw-zijn en met het doel, vrouwen door het zingen in verbinding met elkaar en …

Optredens:

Op 25 maart heb ik een klein optreden met mijn nieuwe zangformatie Joy Geoyana. We zingen zelfgeschreven muziek, improvisaties en Wereldmuziek. Hier een voorbeeld: https://soundcloud.com/janina-stopperka/mahk-jchi-tahm-buooi

Op 26 maart treed ik op bij ‘t Vossenveen in Albergen. Ik zing dan Duitse Chansons van Brecht, Weill, Tucholsky, Hollaender, veelal bekend van Marlene Dietrich.

Festivals:

Augustus: Zangworkshop op Lorelei-Festival.

Zangworkshops voor volwassen tijdens Eigentijds kinderfestival op Ecolonie in Frankrijk

September: Ukelele-Zangworkshop op Happiness-Festival.

 
 
Janina Stopperka  –  PianoZangeres

                      Zangcoach Voluit Zingen (Jazz&Soul, Wereldmuziek, Mantra’s)
                      Vrouwenkoor The Sista’s. Donderdag ochtend 10-12u
                      Pianodocente: piano leren spelen met akkordsymbolen (Pop&Jazz)
                      Optredens – Duitse chansons en Jazz

Voluit Zingen met een groep:
“MantraZingen” iedere 1e dinsdag v/d maand 20-22u
“Iedereen kan zingen” inloopkoor iedere 3e dinsdag v/d maand
“Jazz&Soul” – iedere 2e en 4e dinsdag v/d maand

www.zangwerkplaats-enschede.nl/