VREDE SLUITEN MET MEZELF betekent, niet meer oorlog voeren tegen mezelf en ook niet mijn zelfhaat op anderen projecteren. Mijn onaangename kanten niet alleen accepteren, maar ze begrijpen, omarmen en transformeren in iets waar ik blij mee ben. Want “every little thing is gonna be alright” en past bij wie ik ben. Iedere eigenschap kan op het ene moment nuttig en op een ander moment heel onaangenaam zijn. Denk maar aan vaak vriendelijk zijn, maar soms ook pleasen of goed grenzen kunnen trekken en juist daardoor eenzaam zijn of veel succes hebben, maar niet weten of er echt van je wordt gehouden. BALANS tussen alles houden, niet doorslaan in iets, dat geeft geluk, (ervaar ik).  

Er zijn heel veel liederen uit alle genres, die deze VREDE brengen. Ter inspiratie heb ik in onderstaande tekst een aantal toepasselijke liedjes verstopt. Als je op de onderstreepte woorden klikt, dan openen ze. 

Maar hoe helpt juist het GROTE ZINGEN er nou heel concreet bij om VREDE / BALANS in jezelf terug te vinden? 

De klank van je stem weerspiegelt het diepe gevoel van binnenin je. Je kunt letterlijk naar je eigen stem luisteren en je zult aan de klank horen, hoe het werkelijk met je gaat en wat je nodig hebt. Er zijn meerdere lagen. We willen allemaal graag onbevangen, krachtig en mooi zingen, maar twijfelen er vaak aan, of zo’n GROTE STEM wel überhaupt in ons zit. Net zoals we ook twijfelen aan onze waarde in deze wereld, omdat we op school niet hebben geleerd, hoe we onze eigen waarde moeten berekenen.

“Het is ons licht, niet onze duisternis die ons het meest bang maakt.” Citaat Nelson Mandela.

Maar met een aantal ontspannings-oefeningen en tips kom je vaak al gauw bij de GROTE STEM VAN JE DIEPSTE LAAG. Jezelf voor de eerste keer onbevangen en voluit horen zingen is meestal een overweldigende emotionele ervaring. De één is versteld en beschaamd van zijn enorme kracht en grootsheid, de ander wordt enorm verdrietig, omdat deze kracht er nooit eerder mocht zijn. In de meeste gevallen bestaat de uitdaging erin om je enorm grote stemkracht te accepteren. Wie ben je, als je net als een grote persoonlijkheid moeiteloos een hele ruimte met je stem, met je mening kunt vullen? Je zult deze kracht stap voor stap in het beeld van jezelf moeten integreren. 

Jezelf onbevangen durven uiten betekent ook angstvrij je eigen mening durven dele. Wees daarom trouw aan jezelf en zing voor VREDE, LIEFDE, SCHOONHEID en VERSTILLING. En maak de wereld een betere wereld.