Je onvoorwaardelijk laten zien!

Yeaah! Ik word gezien. Mensen zien, wie ik ben en waarderen datgene, wat ik zelf ook fijn aan mij vind. Wat een groot cadeaux is dat!

Yeaah! Eindelijk durf ik mij onvoorwaardelijk te laten zien, want jarenlang heb ik de mooiste kanten van mezelf, mijn gevoelens, verstopt, omdat ik niet durfde op te vallen. Verstopt, omdat ik bang was uitgelachen te worden. Verstopt, omdat ik me diep van binnen schaamde, voor wie ik ben. Verstopt, omdat ik dacht te weten, wat anderen aan mij zouden waarderen en wat niet.

Maar nu besef ik steeds meer, dat ik overtuigingen, meestal resulterend uit oude ervaringen, los mag laten. Dat ik niet altijd naar mijn angsten hoef te luisteren, maar dat ook mijn behoeftes gehoord mogen worden. Ik weet, dat dit heel simpel en logisch klinkt. En sinds mijn 18e al weet ik, dat mijn angsten de richting aangeven, waar ik eigenlijk heel graag naartoe wil. En sindsdien leef ik er ook na. En heb ik sinds een paar jaar pas echt door, hoe de angst overal verstopt zit in mijn leven. In negatieve oordelen, meningen, overtuigingen, tekortkomingen, die ik meen te hebben.

Het meest enge was en blijft het uiten van mijn diepe gevoelens: allereerst mijn angsten, maar ook mijn boosheid, mijn pijn, mijn vreugde. Allemaal vormen van liefde.

En gek genoeg leef ik nog steeds, terwijl de angst mij steeds wilde vertellen, dat de wereld vergaat, wanneer ik mijn oprecht gevoel, uit.

En sterker nog, mijn oprechtheid word gewaardeerd door anderen. Vaak niet direct, wanneer ik me uitte, maar uren, dagen, weken, maanden of zelfs jaren later. Zo lang kan het duren, voordat mensen (inclusive mezelf) beseffen, dat ook boosheid een diep en oprecht gevoel kan zijn en dus een uiting van liefde.

Volgens mij communiceren wij vaak vanuit verschillende gevoelslagen, maar diep in jezelf, waar het oprechte gevoel, je ziel, de onvoorwaardelijke liefde die jij bent, zit, daar zijn geen misverstanden mogelijk. Daar is alleen het begrip, dat wij allen verbonden zijn, dat wij ons allemaal uit dezelfde bron voeden, namelijk uit de oneindige onvoorwaardelijke liefde.

En zingen is een geweldige manier, om verbinding met je diepe, oprechte gevoel te maken. Zingen is helend en verbindend, in al zijn vormen. Onder de douche, in de auto, Popkoor, groepsles, één-op-één-les.

Zingen gaat altijd over diep gevoel, ook al lijkt het er soms niet op. Gevoelens in klank te uiten is makkelijker, dan in woorden. En het is fijn, om de ruimte nemen om je te uiten. Niet in een gesprek of discussie. Maar gewoon uiten, gehoord en gezien worden zoals je diep van binnen bent.

Daar draaien mijn lessen vooral om: durf, je oprecht en onvoorwaardelijk te laten zien. Durf pijnlijke (zang)ervaringen over te doen en durf erin te geloven, dat anderen voelen, wat jij voelt. Dat anderen jou zingen ook als aangenaam ervaren, gewoon omdat jij zelf ervan geniet. Durf je licht te laten stralen, je vuur te laten branden en je liefde te zingen.

Want dat is het, wat na de angst komt: de onvoorwaardelijke liefde. Het besef, dat je mag zijn, zoals je diep van binnen graag wilt zijn.

Zolang je je niet onvoorwaardelijk laat zien/horen, kunnen anderen niet onvoorwaardelijk van je houden!

En nu de Agenda voor juni/juli 2017

NIEUW!!! Singing for peace is de nieuwe naam voor Creatief zingen. We zingen Mantra’s en wereldliedjes. Soms op vrijdag avond, soms op zondag ochtend. Het doel is om onvoorwaardelijk je stem te laten horen, zonder angst voor oordelen. Om samen al zingende in de flow van de onvoorwaardelijke liefde terecht te komen. Om het volledige vertrouwen in de goedheid van het leven te voelen. Om innerlijk tot rust te komen, je actief op te laden en te genieten. Vrijdag 2 juni 19.30u – 21.30u, Zondag 2 juli 11-13u

Nog een laatste melding: Over Ida Kelarova’s werk, om Romakinderen weer trots te laten zijn op hun afkomst, is een documentaire gedraaid en die kun je hier bekijken. Ida’s Idea

https://vimeo.com/188692960/d89ddfe9f2 Tevens dreigt haar Roma Children Summercamp dit jaar niet door te kunnen gaan, omdat ze geen subsidies kregen. Per kind hebben ze 280euro nodig. Als je iets voor haar wilt doen, stuur mij een mail.

Liefs van Janina

Agenda mei

Dinsdag 23 mei 1

9.30u-21.30u

Jazz&Soul-project

Agenda juni

Vrijdag 2 juni

19.30u – 21.30u

Singing for peace, aanmelding noodzakelijk

Kosten: 10-15euro (naar zelfinschatting)

Dinsdag 6 juni

19.30u-21.30u

Jazz&Soul-project
Woensdag 7 juni

19u en 20u

Optreden The Sista’s in Het Bolwerk/Enschede
Woensdag 7 juni

19.30u en 20.30u

Optreden Janina Stopperka in Het Bolwerk: Brecht&Co
Vrijdag 16 juni

17u-21u

Optreden The Sista’s bij ,

Noorderhagen 14

Dinsdag 20 juni

19.30u-21.30u

Jazz&Soul-project
Donderdag 29 juni

10-12u

Open repetitie bij WereldVrouwenKoor The Sista’s

Agenda juli:

Zondag 2 juli

11-13u

Singing for peace, Aanmelding noodzakelijk,

Kosten: 10-15euro (naar zelfinschatting)

Dinsdag 4 juli

20.30u

Concert van het Jazz&Soul-project, Entree: Vrije gift
Zondag 9 juli

11-14u

Wereldzang-workshops bij TETEM Ontmoetingsdag,

Kort optreden Janina Stopperka – wereldzang

Kort optreden The Sista’s

Donderdag 13 juli

18-19u

Optreden The Sista’s bij Resto van Harte, Stadsveld

Klein optreden The Sista’s