Deze koorworkshop is bedoeld voor wereldmuziekkoren of voor pop/rockkoren. Ik kom op locatie en werk daar op wens met het koor aan verschillende onderwerpen. Op onderstaande onderwerpen kan ik naar behoefte dieper op in gaan.

Stemoefeningen voor voluit met de spreekstem / roepstem zingen – ca. 1u

  • Ademoefeningen om de onderbuik te openen en kracht te genereren
  • Samenhang kaak en onderbuik
  • Stemoefeningen voor voluit zingen
  • Uitleg over articulatie, verschil spreekstem / zangstem ervaren en begrijpen

Liedjes instuderen – ca. 1,5 u

Afhankelijk van de tijd oefenen we twee of drie meerstemmige liederen (Keuze uit Roma, Afrikaans, Gospel, Balkan, Hebreeuws) met accordeon-begeleiding

Aanscherpen van de bekende koorliedjes – 0,5 tot 1u

Jullie zouden me van tevoren de arrangements van één of twee van jullie liedjes moeten opsturen. Ik zou graag een toelichting willen hebben op welke manier jullie er moeite mee ervaren . Dan kijk ik of ik er een oplossing voor kan vinden en werk er met jullie samen aan.

Singin’ for Peace / Tweede stemmen leren improviseren – 1 tot 2u

Bij Singin’ for Peace nodig ik mensen uit om samen met mij eenvoudige Indiase mantra’s en liederen uit Afrika, Israël, Noord- en Oosteuropa te zingen. De korte liedjes worden heel vaak herhaald en nodigen uit om tweede stemmen er spontaan bij te verzinnen. Van sommige liederen wordt je helemaal rustig van binnen, anderen zijn uitbundig en vol passie.

Er zijn een aantal technieken om tweede stemmen te verzinnen. Die zou ik kunnen uitleggen. Ook vrije improvisatie oefeningen zijn mogelijk.

Ik zou voor dit onderdeel een medemuzikant op contrabas en percussie mee kunnen nemen.