Aangezien het sinds dec. 2020 door de Corona-maatregelen niet meer mogelijk is om in real life met groepen samen te zingen is Singin’ for Peace weer in het leven geroepen, een online Meezing-initiatief met Mantra’s en Wereldmuziek door Janina Stopperka (zang / ukelele / akkoordeon). Nu niet op zondag, maar twee keer in de week. Dinsdags 9-10u samen met Uli Wentzlaff-Eggebert, Donderdags 10-11u samen met Georgette Nirmala Elders. 

Bij Singin’ for Peace zingen we met jullie ad hoc samen, je hebt dus nog zangervaring, nog papiertjes of informatie nodig. Wij staan in mijn woonkamer samen te spelen en te zingen en streamen dit met een ZOOM-live-verbinding. De teksten van de eenvoudige liedjes zijn in beeld te zien. Op deze manier kan iedereen vanuit thuis met ons meezingen.

Wat heb je ervoor nodig?

Je klikt dinsdags rond 9u op deze link https://us02web.zoom.us/j/82010415882 en donderdags rond 10u op deze link https://us02web.zoom.us/j/89895062860 

Om zo lekker mogelijk mee te kunnen zingen is het handig om goed en hard geluid te hebben, zodat zelf ook durft voluit te zingen. Het geluid van laptop of mobiel is eigenlijk niet voldoende, dus misschien heb je een bluetooth-box of een installatie, die je aan kunt sluiten. Het is ook heel fijn om een trommel of ratel bij de hand te hebben, dat je lekker mee kunt swingen. Het allerminst is natuurlijk om een vriend of vriendin uit te nodigen om mee te zingen, dan zing je toch nog echt samen. 

Ieder zingt naar zijn eigen behoefte en op eigen niveau mee. Al doende mag je je eigen tweede stem bedenken  voor deze relatief eenvoudige traditionele liedjes uit de hele wereld. Of gewoon lekker uitbundig meezingen met de basismelodielijn.  Zonder teveel na te denken of het zuiver is of dat je toon wel goed past. Er is geen zangervaring nodig. De ervaring leert, hoe meer je ontspant hoe mooier je zang wordt en hoe meer je durft om wel eens een tweede stem te improviseren. 

Singin for peace is bedoeld voor iedereen:

  • die het samen zingen sinds de lockdown zo erg mist, dat ie liever online meezingt als helemaal niet
  • die van mantra’s en wereldmuziek houdt
  • die graag creatief is met zingen

Hier een voorbeeld: Bele Mama

Nog een voorbeeld: Lai Lai La


Aanmelden:

Je hoeft je niet aan te melden: Klikken op de links voldoende en dan doe zing je heerlijk mee. 


Kosten:

  • Er zijn geen kosten aan verbonden. Als je het behoefte hebt om toch iets te geven, stuur dan een bericht naar Janina: 06-1845 9287 en dan krijg je een tikkie, waarin je zelf mag invullen hoeveel je wilt geven.