Singin’ for Peace

Singin’ for Peace is een Meezing-concert met wereldmuziek. Het vindt in Enschede ééns per maand plaats op zondag van 11u-12.30u. Voor andere plaatsen kun je ons boeken.

Zondag 14 oktober is de eerste keer voor dit seizoen en we zingen alleen Romaliederen. Alle opbrengst van de ochtend gaat naar Roma kinderkoorproject Chavorenge in Tsjechië. Dit project bied kansloze Romakinderen de mogelijkheid uit de vicieuze cirkel van het leven in een Roma ghetto te ontsnappen. De kinderen begrijpenmet dit project, dat hun Romacultuur een bijzondere waarde heeft, dat je er trots op mag zijn en dat ook een Roma een vervuld en creatief leven kan leiden binnen de maatschappij.

Data 2018/19: 

  • 14 october
  • 11 november
  • 9 december
  • 13 januari
  • 10 februari
  • 10 maart
  • 7 april
  • 12 mei
  • 23 juni

We zingen traditionele muziek uit Oosteuropa, Midden-oosten, Africa, India, Australië, Noord-en Zuidamerica, Ierland, Zweden en soms een Soulnummer met wat meer tekst. Janina Stopperka zingt en speelt accordeon, ukelele of sjamanentrom. Uli Wentzlaff-Eggebert zingt en speelt cello, gitaar of djembé.  We herhalen de liedjes heel vaak. Hier een voorbeeld: Lai Lai Lai

Doel is om de vrede in jezelf en in jou wereld te herstellen, door jezelf middels zingen in balans te brengen. Het zingen kan een soort meditatie zijn, maar er zijn ook liedjes die je uitnodigen om je oerkracht te voelen. En alle liedjes nodigen uit om je gevoelens eruit te zingen. “Emoties zijn pure

levensenergie”, zegt Romazangeres Ida Kelarová. Bij veel mensen is deze gevoelsstroom verstopt geraakt. Door “Voluit” te zingen vanuit je onderbuik, door de controle over je stemklank los te laten en je over te geven aan de emotie van het lied, kan deze levensstroom weer aangewakkerd worden. Zingend kun je je overgeven aan je diepste emoties, je kunt zingen vanuit je ziel!!!

Hier een paar voorbeelden, bij ons zijn de versies vaak net iets anders:

Kosten: Je kunt een strippenkaart nemen, dan betaal je voor 6 keer €60 (€12/keer). Als je éénmalig wilt komen betaal je €15 aan de deur. Iedereen, die ind. lessen neemt of aan een jaarproject meedoet van Zangwerkplaats Enschede, zijn de kosten €7 per keer of €30 voor 6 keer. Als je graag mee wilt doen, maar het je financieel niet kunt veroorloven, neem even contact met Janina op. We vinden vast een oplossing.

Aanmelding per mail of groepsapp is wenselijk.

Wil je in de groepsapp? Mail dan even je tel.nummer aan zangwerkplaats[at]outlook.de