The Buskers: Jaarproject Ukelele

In het kort

Vanaf zondag 29 september start het nieuwe ukelele-jaarproject The Buskers.  We oefenen maandelijks op een zondag van 13.15u-14.30u. Enige voorkennis is wél vereist! (Onderaan staat, wat precies je al moet kunnen.) We oefenen bekende Soulliedjes, van Alicia Keys tot Stevie Wonder, zodat je de meeste liederen al mee kunt zingen. Je leert in iedere repetitie 2 nieuwe liedjes, nieuwe akkoorden en nieuwe strums. Thuis ga je verder oefenen met een video en het akkoordenschema. Als er vragen zijn kun je ze altijd in de groepsapp plaatsen en dan krijg je binnen een dag antwoord.

We treden twee keer per jaar als groep op (plezier staat voorop), dan mogen graag ook zelf ingestudeerde liedjes ten gehore worden gebracht.


Voor wie is het ?

Het Buskers-project is voor volwassenen en tieners. Het project is bedoelt voor zowel degene die langer ukelele speelt, maar zich nog onzeker voelt, als ook voor degene, die net begonnen is met de ukelele en alleen één enkel liedje kan spelen en een paar akkoorden kan spelen. (laatste moet waarschijnlijk wat meer oefenen…) Totale beginners moeten één of twee individuele lessen vooraf nemen.


Wat je aan het einde van de jaarcursus Ukeleleclass kunt:

  • ca. 20 Soulliedjes spelen en zingen !
  • de belangrijkste ukelele-akkorden spelen!
  • verschillende strums en tokkels spelen !
  • Je geniet van je ukelelespel en durft te zingen met anderen erbij!

Opbouw van de repetitie / les en huiswerk

Er is maar één repetitie/maand, waarin je iedere keer twee nieuwe liedjes leert spelen. Maar van één keer per maand oefenen leer je uiteraard niet ukelele te spelen. In de les maken we een video van hoe het lied gespeeld word. Er is vaak een simpele en een moeilijkere versie. Je zult vanzelf zien, welke versie voor jou haalbaar is. Optimaal is het om IEDERE dag even 10 min. op de ukelele te oefenen, tot je de twee liedjes echt kunt. We herhalen in de volgende les steeds even de 2 liedjes van de afgelopen keer. Naast de maandelijkse les/repetitie is er een groeps-app, waar je met je vragen terecht kunt wanneer je thuis vastloopt, maar ik hoop ook, dat deelnemers elkaar daar inspireren met zelf ontdekte liedjes.

Wie heel snel ook de moeilijkere versie kan spelen kan natuurlijk ook nog zelf liedjes op internet opzoeken.


Data:

29 sept, 13 okt, 10 nov, 8 dec, 12 jan, 9 feb, 15 mrt, 19 apr, 17 mei, 14 juni


Kosten

Deze jaarcursus kost €250 voor het hele jaar. Bij betaling voor 15 sept. is het €200. Je kunt ook in 5 termijnen á €50 betalen.


Aanmelding

Zodra je dit aanmeldingsformulier hebt ingevuld en het geld hebt overboekt ben je aangemeld.


Losse lessen

Losse volgen is niet mogelijk. Het is wel mogelijk om later in te stappen in de cursus.


Verzuimde lessen

Wanneer je een repetitie/les moet missen door ziekte, of omdat je een vakantie of feest hebt gepland, dan krijg je van de verzuimde liedjes een videoopname en de arrangementen. Vragen kun je altijd op de groepsapp stellen.


De arrangementen

Ik bedenk alle arrangementen zelf. Mijn streven is, om zo dicht mogelijk bij de klank van het origineel te komen, op een zo makkelijk mogelijke manier. In de arrangementen schrijf ik duidelijk op, bij welk word gestrumd wordt, en hoe vaak, welk strumpatroon, welk tempo. Ook staan op ieder sheet de tabs van de akkoorden, die je gaat gebruiken.


Wat moet je al kunnen?

De ukeleleklas is bedoelt voor mensen, die al een klein beetje ervaring hebben met de ukelele. Dat betekent,

  • dat je een eigen ukelele hebt en die zelf kunt stemmen
  • dat je de basisakkoorden Am, C, F en G kent en kunt spelen
  • dat je een basisstrum op de ukelele kunt spelen (N NO N NO)
  • dat je (liefst) ook de Islandstrum (N NO ONO) kunt spelen
  • dat je tenminste al één lied op de ukelele kunt spelen

Voorwaarde is ook, dat je tijd vrijmaakt om te oefenen.