Ukelele spelen en er zelf bij zingen… dat wil je toch?

Start op zondag 27 sept. met een vrijblijvende proefles. Kies twee uit deze vier mogelijke modules á 30 min. en krijg de derde gratis erbij. Heb je nog geen ukulele en twijfel je of ukulelespelen iets voor je is: Neem vooraf een proefles en leen een ukulele voor twee weken. Wil je je aanmelden of heb je vragen? Bel 06-1845 9287 of mail naar zangwerkplaats@outlook.de

 • Pop/Rock
 • Mantra/Wereldmuziek
 • Jazz/Soul
 • 5 ukuSongs

Zelfstandig, zonder professionele hulp, ukelele kunnen spelen. Thuis of waar dan ook. Alleen of met vrienden en familie of op je werk. Een instrument kan een vriend worden, die er altijd voor je is als je hem nodig hebt. 

Bij de ukuSingers kun je het hele jaar lang op één zondag per maand nieuwe liedjes, akkoorden en strums leren. Je kunt kiezen uit 4 modules. In ieder module leer je elke zondag een nieuw lied, bij Mantra/Wereldmuziek zelfs twee.

Gedurende het jaar leer je ook om je eigen lievelingsliedjes te spelen en zelf een akkoordenschema van internet te plukken, zelf de akkoorden op te zoeken of evtl. te vereenvoudigen, zelf een passende strum te kiezen, zelf met vrienden af te spreken om samen te musiceren.

Je lievelingsliedjes zingen maakt niet alleen gelukkig, maar helpt je:

 • Te onthaasten,
 • je gedachtes even stop te zetten 
 • je te ontladen en opnieuw op te laden 
 • levenslust door je lijf te voelen stromen. 

Als het je wat lijkt om mee te doen, dan vindt je hier onder de details.

Je volgt drie van de vier modules. Er is een beginnersgroep (Pop/Rock, Mantra en 5 ukuSongs) en een gevorderdengroep (Mantra, 5 ukuSongs, Jazz/Soul) . In iedere module van 30 min. leer je tenminste één leuk lied met nieuwe akkoorden en/of strum. Je moet minimaal twee modules volgen. Een derde krijg je er dan gratis bij.  

 • Niveau 1 – Pop/Rock, 
 • Niveau 2 – Mantra/Wereldmuziek, 
 • 5 ukuSongs – achter elkaar weg 5 liedjes samen spelen
 • Niveau 3 – Jazz/Soul

De modules en tijden:

Niveau 1 Pop/Rock, 13.15-13.45u: We beginnen in de eerste repetitie met de eerste 4 akkoorden (C Am F G) en in de loop van het jaar leer je er de belangrijkste akkoorden en strums bij. Binnen één jaar kun je al heel veel verschillende liederen spelen. Iedere keer 1 nieuw lied. Deze liedjes zijn meestal alom bekende klassiekers van de radio. Niveau 1 is ook geschikt voor kinderen.

Niveau 2 Mantra’s en wereldmuziek, 14-14.30u: We spelen in iedere repetitie één of twee korte eenvoudige liederen, die aansluiten bij de nieuwe akkoorden die bij Niveau 1 zijn geoefend. De strums kunnen soms al wat moeilijker zijn, maar voor beginners wordt er altijd ook een eenvoudige strum aangeboden. 

5 ukuSongs! 14.35-15.05u: In deze “repetitie” spelen we liefst 5 liedjes uit voorafgaande repetities achter elkaar door. We herhalen dan altijd de N2 en N3-liedjes van de vorige zondag plus nog drie, waar we zin in hebben.  T gaat niet om schoonheid, maar om gezellig samen muziek maken. 

Zolang er nog geen 5 liedjes in ons repertoire zijn leg ik uit, hoe je zelf akkordenschema’s op internet kunt vinden en op je ukelele spelen.

Niveau 3 Soul/Jazz 15.20-15.50u: We spelen iedere keer één nieuw lied. Akkoorden krijgen in deze muziek vaak toevoegingen, daarom is het belangrijk, dat je alle mineur- en majeur-akkoorden van C D E F G A B Bb al geautomatiseerd hebt. Ook de strums zijn vaak wat moeilijker.

Op wens kan ik ook een Niveau 4 oftewel SingerSongwriter-module aanbieden, waarin ik de basis aanleer om zelf liedjes te gaan schrijven. 

Beginners / Gevorderden: Voor beginners adviseer ik N1 pop/rock, N2 wereldmuziek en 5 ukuSongs volgen. Voor gevorderden adviseer ik om N2 wereldmuziek, N3 Jazz/Soul en 5 ukom uSongs te volgen.

Veel zelfstudie: In de week vóór de repetitie stuur ik altijd youtube-links naar de liedjes, die we op zondag gaan oefenen. Zorg, dat je de liederen al een beetje kent. Aan het einde van iedere repetitie maken we een ukelelevideo, waarmee je thuis verder kunt oefenen. Het akkoordenschema krijg je mee naar huis. Oefening baart kunst: Oefen dagelijks op een vast tijdstip, zodat alles goed geautomatiseerd wordt. Sowieso de liedjes uit de repetities, maar probeer ook om je lievelingsliedjes op internet op te zoeken en te spelen. Er is een What’s app-groep, waarin we met elkaar contact houden. Als je er met oefenen niet uitkomt, vraag het rustig nog eens na. Of als je hulp nodig hebt met het uitzoeken van een eigen liedje, vraag het aan mij. Aanbeveling: Mijn aanbeveling is, om naast de maandelijkse repetities nog tenminste één keer per maand met een clubje bij elkaar te komen om samen te oefenen.

De data voor 2020/21

 1. 27 sept – proefles (kosten €20)
 2. 25 okt
 3. 22 nov
 4. 13 dec
 5. 17 januari
 6. 14 februari
 7. 14 maart
 8. 11 april
 9. 9 mei
 10. 6 juni
 11. 4 juli

Kosten: Je moet minimaal twee modules volgen en een derde krijg je er gratis bij. Je betaald €220 voor twee modules en €300 voor drie modules.

Losse lessen zijn in principe niet mogelijk, omdat we steeds verder borduren op de vorige les. Als je al een beetje voorkennis hebt, dan kun wel halverwege het project nog binnenstromen.