The Buskers: Jaarproject Ukelele

In het kort

Vanaf zondag 14 oktober start het ukelele-jaarproject The Buskers.  We oefenen maandelijks op een zondag van 13.15u-14.30u. Enige voorkennis is wél vereist! (Onderaan staat, wat precies je al moet kunnen.) We oefenen bekende Soulliedjes, van Alicia Keys tot Easy-listening-JazZ, zodat de meesten de liederen al kunnen meezingen. Je leert nieuwe akkoorden, nieuwe strums, nieuwe liedjes, waardoor je thuis creatief aan de slag kunt met jou eigen lievelingsliedjes.

We treden twee keer per jaar als groep op (plezier staat voorop), dan mogen graag ook zelf ingestudeerde liedjes ten gehore worden gebracht.

Voor “beetje” gevorderden

Het Buskers-project is voor volwassenen en tieners. Het project is bedoelt voor zowel degene die langer ukelele speelt en nog wat tips, trucs en inspiratie nodig heeft, als ook voor degene, die net begonnen is met de ukelele en alleen één enkel liedje kan spelen en een paar akkoorden kan spelen. (laatste moet waarschijnlijk wat meer oefenen…) Totale beginners moeten één of twee individuele lessen vooraf nemen.

Wat je aan het einde van de jaarcursus Ukeleleclass kunt:

 • ca. 20 Soulliedjes spelen en zingen !
 • de belangrijkste ukelele-akkorden spelen!
 • verschillende strums en tokkels spelen !
 • Je weet, hoe je zelf liedjes op internet kunt opzoeken.
 • Je geniet van je ukelelespel en durft te zingen met anderen erbij!

Opbouw van de repetitie / les en huiswerk

Er is maar één repetitieles/maand, waarin je iedere keer twee nieuwe liedjes leert spelen. Maar van één keer per maand oefenen leer je uiteraard niet ukelele te spelen. In de les mag je een video maken, van hoe het lied gespeeld word. Er is altijd een simpele en een moeilijkere versie. Je zult vanzelf zien, welke versie voor jou haalbaar is. Optimaal is het om IEDERE dag even 10 min. op de ukelele te oefenen, tot je de twee liedjes echt kunt. We herhalen in de volgende les steeds even de 2 liedjes van de afgelopen keer.

Wie heel snel ook de moeilijkere versie kan spelen kan natuurlijk ook nog zelf liedjes op internet opzoeken.

What’s app – groep

Naast de maandelijkse les/repetitie is er een groeps-app, waar je met je vragen terecht kunt wanneer je thuis vastloopt, maar ik hoop ook, dat deelnemers elkaar daar inspireren met zelf ontdekte liedjes.

Data:

 • 14 oktober
 • 11 november
 • 9 december
 • 13 januari
 • 10 februari, aansluitend uitvoering
 • 10 maart
 • 7 april
 • 12 + 26 mei
 • 23 juni, aansluitend uitvoering

Kosten

Deze jaarcursus kost €250 voor het hele jaar. Bij betaling voor 30 sept. is het €200. Je kunt ook in 5 termijnen á €50 betalen.

Aanmelding

Zodra je dit aanmeldingsformulier hebt ingevuld en het geld hebt overboekt ben je aangemeld.

Losse lessen

Losse volgen is niet mogelijk. Het is wel mogelijk om later in te stappen in de cursus.

Verzuimde lessen

Wanneer je een repetitie/les moet missen door ziekte, of omdat je een vakantie of feest hebt gepland, dan krijg je van de verzuimde liedjes een videoopname en de arrangementen op papier. Vragen kun je altijd op de groepsapp stellen.

De arrangementen

Ik bedenk alle arrangementen zelf. Mijn streven is, om zo dicht mogelijk bij de klank van het origineel te komen, op een zo makkelijk mogelijke manier. Soms maak ik arrangementen van liedjes, die in eerste instantie erg moeilijk lijken, maar ik pas de akkoorden aan op een manier, dat het net zo mooi klinkt, maar makkelijker te spelen en te zingen is. In de arrangementen schrijf ik duidelijk op, bij welk word gestrumd wordt, en hoe vaak, welk strumpatroon, welk tempo. Ook staan op ieder sheet de tabs van de akkoorden, die je gaat gebruiken.

Wat moet je al kunnen?

De ukeleleklas is bedoelt voor mensen, die al basiservaring hebben met de ukelele. Dat betekent,

 1. dat je een eigen ukelele hebt en die zelf kunt stemmen
 2. dat je de basisakkoorden Am, C, F en G kent en kunt spelen
 3. dat je een basisstrum op de ukelele kunt spelen (N NO N NO)
 4. dat je (liefst) ook de Islandstrum (N NO ONO) kunt spelen
 5. dat je tenminste al één lied op de ukelele kunt spelen

Voorwaarde is ook, dat je tijd vrijmaakt om te oefenen.