OPEN REPETITIES op 6, 13, 20 en 29 juni.

Wij SISTA’s zijn een uniek body&soul-koor. Wij gebruiken de inzichten van stembevrijding en daarmee de volle kracht van de longen wanneer we vol plezier onze songs over straat laten klinken. Vaak vrolijk en hoopvol, vaak vol verlangen en pijn.

Achtergrond

Het WereldVrouwenkoor “The Sista’s” is opgericht uit liefde voor het vrouw-zijn. Doel is om vrouwen door het zingen in verbinding met elkaar en met hun eigen emoties te brengen, om daar steeds weer levenskracht uit te kunnen scheppen.

Wij steunen elkaar in het bewust-zijn van de geweldige schat aan emoties en intuïtieve wijsheid die er in onze vrouwelijke onderbuik schuilt. Door vrijuit je stem te durven laten klinken blijft je levensenergie stromen. Liederen uit Oost-Europa en Africa zijn bijzonder geschikt voor het “Zingen met je Oerstem.” Bij veel vrouwen is de gevoelsstroom verstopt geraakt. Door “Voluit” te zingen vanuit je onderbuik, door de controle over je stemklank los te laten en je over te geven aan de emotie van het lied, kan deze levensstroom weer aangewakkerd worden. Zingend kun je je overgeven aan je diepste emoties, je kunt zingen vanuit je ziel!!!

Het koor is voor alle niveaus, mits je open staat voor het “Voluit Zingen”. We zingen meerstemmige wereldliedjes (Roma, Russisch, Iers, Joods, Arabisch, Afrikaans e.z.v.) en ook engelstalige gospelachtige liedjes. De liederen die we zingen gaan allemaal over emoties: over liefde, over hoop, over vreugde, over pijn en verdriet, angst en moed.

Optredens: Je kunt ons koor boeken voor events. Mail daarvoor naar zangwerkplaats[at]outlook.de

Hier enkele voorbeelden van het Sista’s-repertoire met de originele opnames:

Dit zeggen de SISTA’s over zich zelf: 

  • “Toen ik jullie jaren geleden hoorde zingen in het van Heek park, wist ik het meteen. Ja, dat zoek ik! Ik heb een blij en dankbaar gevoel bij deze groep te horen. Met zo’n unieke dirigente als Janina aan het roer. Zo’n fantastische verrijking! 🥰💃🏻”
  • “… maar toch blij een Sista te zijn!! Zoooo anders. Ben erg dankbaar voor dit alles en voor jullie.”
  • “Wat een verscheidenheid en toch een eenheid. Vrolijke kleurrijke warme lieve en krachtige vrouwen. Zo blij met ons.”

Beluister hier een compilatie van een aantal liedjes uit 2021 (klik op de link) met foto’s van onze vrouwen en onze optredens:

Repetitietijd: Wekelijks op donderdagochtend van 10-12u op de Zangwerkplaats Enschede. Het zingen gaat niet door tijdens de korte basisschoolvakanties, wel gedeeltelijk in de zomervakantie.

 

 

 

 

Voor wie? Vrouwen uit andere landen en culturen zijn zeer welkom! Zangervaring is niet nodig. Affiniteit met het repertoire en de visie is van het grootste belang. Er is een proeftijd van 1 jaar.

Kosten: De maandelijkse bijdrage is 31 euro. 

Aanmelding: Per e-mail aan janina[at]zangwerkplaats-enschede.nl of bel 06-1845 9287