Lieve vrienden van Zangwerkplaats Enschede,
Ik ben erg laat met mijn Nieuwjaars-nieuwsbrief, maar dat is heel positief, want er zijn verschillende nieuwe projecten in 2018, waar ik afgelopen druk mee was 🙂
  • maandelijks workshops in Amsterdam BLIJBURG
  • Vrouwenzangdagen samen met mijn soulsisters Joyce en Georgette
  • ik oefen nieuwe liederen van o.a. Bertolt Brecht en Jazzstandards om weer op te treden
  • het Romazangweekend met Ida Kelarová vindt dit jaar al in juni plaats
En uiteraard geef ik nog steeds Singin’for Peace, het JazzSingers-project, heb mijn WereldVrouwenKoor The Sista’s en geef pianoles, zangles en nieuw: ukeleleles.Voor een proefles kun je mailen naar zangwerkplaats[at]outlook.de .
Ik hoop jullie allemaal op de één of andere manier weer te ontmoeten in 2018 en wens jullie een creatief en vervult nieuw jaar.
Als je liederen gezongen door mij wilt beluisteren, dan kan dat bijvoorbeeld hier: https://soundcloud.com/janina-stopperka/wie-lange-noch

SOUL SINGING SUNDAY
iedere maand in Amsterdam Blijburg
Singin’for Peace heeft een zusje gekregen, namelijk SOUL SINGING SUNDAY in café BLIJBURG in Amsterdam. De eerste keer was op 28 januari en er waren ca. 30 medezangers. Het was een vet succes op 25 februari en 25 maart van 11-12.30u zijn de volgende SOUL SINGING SUNDAYS. De entree is gratis: een cado aan de gasten van Blijburg, aan de stad Amsterdam en aan de hele wereld.

UKELELE-WORKSHOP voor UKED.nl
iedere maand in Amsterdam Blijburg
Tevens geef ik steeds na de SOUL SINGING SUNDAY een UKELELE-WORKSHOP voor UKED.nl van 13.30-14.30u. Je leert in deze “Sing&Play”-workshop iedere keer twee nieuwe liedjes, die ik voor de ukelele gearrangeerd heb. Zo makkelijk mogelijk, maar met behoud van de ziel van het lied. Vorige keer was het “If I ain’t got you” van Alicia Keys en de chant “Lean on me”. Als je mee wilt doen kun je je opgeven via deze. Kosten €25 p.p. https://www.uked.nl/sing-play/

SINGIN’ FOR PEACE
op zondag 18 februari van 11-12.30, 18 maart, 15 april
Op zondag 18 februari gaat Uli Wentzlaff-Eggebert meezingen en ons begeleiden op percussie, mandoline en misschien nog wel meer. De SOUL SINGING SUNDAY in Amsterdam deed ik het ook met Uli samen en het was heel fijn. Dus – komt allen samen met ons zingen! Kosten zijn € 10 p.p.

ROMA ZANGWEEKEND met IDA KELAROVÁ van 8-10 juni 2018

Everyone, who sings, creates. For a song is the means of expressing one’s truth, a way of searching for the voice in the depths of one’s innermost Self. This is especially true for the “Gypsy” people. So I believe we should learn more of the depth and the meaning of the Roma songs, if not for another reason, then just to find a way of expressing our everyday pain and joy through our song. “ Ida Kelarová

Romazangeres Ida Kelarová uit Tschechië komt van 8-10 juni 2018 weer naar Nederland, kamperen is dus deze keer een geweldige optie voor de overnachting. Deze keer vind het zangweekend (weer) in Enschede (Prismare/Roombeek) plaats en het afsluitende concert wordt iets groter..
Zingen met Ida is Wereldmuziek, Koorzang en SoulSinging bij elkaar. Er word ook gedanst en Ida vertelt ons over de helende kracht van zingen, zoals de Roma het doen en gebruiken.
Aanmelding kan vanaf nu. Kosten zijn voor het hele weekend €220, maar bij opgave en betaling vóór 8 maart krijg je €20 korting. Meer informatie op de website:  https://www.zangwerkplaats-enschede.nl/ida-kelarova/

VROUW, ontdek je oerstem!
Een workshop na aanleiding van de Internationale dag van de Vrouw
Op 8 maart, de Internationale dag van de vrouw, willen wij, Georgette Elders, Joyce Hellendoorn en Janina Stopperka, jullie vrouwen uitnodigen om samen met ons je oerstem, de stem van je ziel, je innerlijke stem te ontdekken.
In 2 1/2 u nemen we jullie mee op een ontdekkingsreis naar je binnenste. We gaan met klank/zang, dans, adem en yoga onze vrouwelijke intuïtieve oerstem vieren. Onze stemmen mogen weer klinken in alle kleuren van de regenboog. De stem van de vrouw mag weer gehoord worden van lief, sensueel, ondeugend, droevig naar rauw….. maar ook soulvol liederen vanuit onze buik zullen klinken.
Deze avond is de introductie van een dagworkshop of wie weet wel een weekend die we samen zullen gaan geven, wees welkom om dit ontkiemende zaadje met ons te gaan vieren.
De kosten zijn 25 euro, maar als je met z’n tweeën komt betalen jullie samen maar €40. Aanmelding is wel noodzakelijk. (Het vind plaats op de zangwerkplaats Enschede van 19.30-22u )
Hier nog een geweldig mooie clip over de belangrijkheid van vrouwen op onze aarde: https://www.youtube.com/watch?v=p41rBnxb7Jc

OPEN REPETITIE BIJ WERELDVROUWENKOOR THE SISTA’s

op donderdag 22 febr., 29 maart, 26 april, 31 mei, 28 jun

Een hele lieve groet van Janina en hopelijk zingen we binnenkort samen.