Ik geef piano- en ukelelelessen voor pop, rock, wereldmuziek en jazz. Ik leer je akkoorden en verschillende ritmepattern /strums te spelen en akkoordenschema’s te lezen, zodat je je eigen zang kunt begeleiden. 

Pianoles: Kinderen kunnen vanaf 5 jaar bij mij terecht en dan beginnen eerst zonder noten. Voorspelen, naspelen en zelf iets bedenken zijn de basiselementen. Vanaf 6 jaar starten we met noten leren lezen. Vanaf 9 jaar is het mogelijk om liedjes te leren begeleiden, akkoorden te leren spelen en erbij te zingen. Ieder kind is anders. Ik doe mijn best, om samen met het kind te kijken, waar zijn wensen liggen en daar focussen wij op. Of het klassieke pianospel van noten of het begeleiden van liederen en erbij zingen.  

Piano-Zangles: Dit is een combinatieles voor kinderen en tieners, die graag willen zingen, maar ook zichzelf op de piano willen begeleiden. In principe zijn we bezig met pianospel, want dat is stukken ingewikkelder dan het zingen, maar ondertussen geef ik steeds ook tips voor het zingen. Op deze manier ligt de focus bijna nooit helemaal op het zingen, want de stem van een kind dat graag zingt is in principe een gezonde stem en heeft alleen ervaring en plezier in voluit zingen nodig. (Teveel focus op de stem zou averechts kunnen werken en een onnatuurlijk, te technisch gebruik van de stem tot gevolg kunnen hebben. Tenminste is dat mijn ervaring met kinderen.) De muzikaliteit van het kind ontwikkelt zich sterk door het pianospel, door het horen van de harmonieën, door met linker en rechter hand verschillende ritmen te spelen en met de stem er een melodie eroverheen te zingen. Daarom zou ik een kind, dat van zingen houdt, altijd adviseren om pianolessen (of ukelele- of gitaarlessen) te nemen, en daarbij te zingen. Het zingen ontwikkelt zich mee. Samen met een instrument wordt het kind er bewuster van, over wat zijn stem doet.

Proefles: Een proefles voor een kind duurt 30 min. en is gratis. Een proefles voor volwassenen duurt 45 min. en kost €20.

Ukeleleles: Ukelele-les werkt het best in een groep. Daarom geef ik individuele ukelelelessen alleen incidenteel of als proefles voor mijn ukelele-projecten ukuSingers , ukuSingers ONLINE of ukeleleTEENS (ukelele-zangles met een groep vanaf 10 jaar). Je kunt na zo’n proefles ook voor twee weken een ukelele bij me lenen. Kosten voor de proefles á 45 min: €20, ukelele lenen €10 extra.

Songwriting: Je kunt bij mij songwrite-lessen volgen. Ik help je creativiteit op gang met ideeën voor grooves en speciale akkoorden. Het is ook mogelijk om studieopnames van je liedjes te maken. Het is wel belangrijk, dat je al een akkoord-instrument speelt, zoals ukelele, gitaar of piano. Kosten voor de proefles á 45 min: €20