Een instrument bespelen is een fantastisch hobby, dat je een leven lang gelukkig kan maken. Daarnaast hebben wetenschappelijke onderzoeken bewezen, dat zelf muziek maken een zeer positieve invloed heeft op de intelligentie en sociale vaardigheden van kinderen.
Wat sport voor het lichaam is, is muziekbeoefening voor de geest.

Ik geef les aan kinderen vanaf 6 of 7 jaar, ook in het Engels of Duits. Eerst leren we makkelijke liedjes op de piano spelen en de basis van noten lezen volgens een gebruikelijke pianomethode. Meestal verandert rond de leeftijd van 9 of 10 jaar het muzikale interesse. Een eigen muzieksmaak ontwaakt en het kind is duidelijk geboeid door precies “zijn muziek”. Van deze heerlijke energie maak ik als docent gebruik en ik probeer liedjes te vinden, die het kind inspireren en die het heel graag wil leren spelen. Dat kan betekenen, dat we akkoorden leren spelen en daarbij zingen, maar het kan ook instrumentale muziek zijn. Van heel veel liederen zijn vereenvoudigde versies te vinden.
Ik werk met strippenkaarten. Er wordt alleen voor die lessen betaald die ook daadwerkelijk hebben plaatsgevonden. Afhankelijk van de leeftijd van het kind adviseer ik lessen van 20 of 30min (12 x 20min = €160, 12 x 30min = €210).

Stichting Leergeld: Kinderen uit gezinnen met een laag inkomen kunnen de pianolessen en piano-zanglessen volledig vergoed krijgen (20min-lessen). Meer informatie over Stichting leergeld vindt je hier : https://www.leergeld.nl/enschede/

Ook volwassenen kunnen uiteraard pianolessen bij mij volgen, op dezelfde manier. Strippenkaart 12 x 30 min = €240.  

Voorspeeluurtjes vindt ik erg belangrijk, want hoe vaker je het doet hoe gewoner je het vindt. Plankenkoorts heeft dan minder kans. Een foute noot is niet erg , als je maar je plezier in muziek maken met ons deelt. Drie keer per jaar spelen mijn pianoleerlingen voor ouders, familie en kennissen. 

Proefles: Als je interesse in een proefles hebt, of meer informatie wilt, mail dan aan zangwerkplaats[at]outlook.de. Kosten proefles: kind gratis, volw. €10.