Wat we doen: je leert tenminste 12 nieuwe liedjes op de ukelele, je krijgt ter voorbereiding één maand van tevoren het ukuMANIA – songboek met in totaal 24 liederen. 8 Wereldmuziek-songs, 8 Engelstalige Popliederen en 8 Jazz/Soul-hits met verschillende strums en tokkels en bijzondere akkoorden. Daarbij een Zangworkshop, een muzikaal kampvuur en ter afsluiting een klein meezing-concert met band (het hoeft niet perfect!). 

(Het zijn andere liederen dan we in in 2022/23/24 bij de ukuSingers deden.)

We willen het weekend laagdrempelig houden, dat betekent, dat je ook als medium-beginner mee kan doen. We zijn met twee ukelele-coaches en kunnen daarom soms splitsen in een medium-beginners-groep en een gevorderdengroep.

Wanneer ben je medium-beginner? Je kent de volgende akkoorden C, D, Dm, E7, Em, F, G, A, Am. Je speelt de Islandstrum [N-NO-ONO] en de basistokkel [2134] en kunt twee uur achter elkaar spelen (met kleine pauzes uiteraard). Je zingt al een beetje bij je ukelelespel.

Wanneer ben je gevordert? Je kunt de majeur en mineur-akkoorden van C D E F G A Bb zonder na te denken spelen en makkelijk van akkoord kunt wisselen. Je kunt een makkelijke tokkel kunt spelen (Basistokkel: 2134) en een makkelijke strum (Basisstrum: N-NO en Islandstrum: N-NO-ONO). 

Tijdens de repetities gaan we ook moeilijkere tokkels en strums spelen, maar je kunt ook altijd terugvallen op de basisstrums en -tokkel. 

Het weekend wordt gegeven door twee docenten: Janina Stopperka is zangeres, songwriter, zangcoach en muziekdocent, en verzorgd sinds 2017 ukelelelessen. Eerst voor UKED.nl, sinds 2019 startte zij het ukuSingers-project in Enschede, Neede en ONLINE. Uli Wentzlaff-Eggebert speelt vooral geweldig contrabas, maar ook ukelele. Hij heeft een eigen studio in Ahaus/DE en is docent improvisatie en solfege op ARTEZ Enschede. 

Janina en Uli in café Blijburg 2018

Het gaat op ukuMANIA nooit om perfectie, maar altijd om de essentie van muziek: je hart een stem geven. Angst voor fouten is daarom onnodig. Die horen er gewoon bij. 

KOSTEN ZONDER SLAAPPLAATS: €185 met Early bird-korting tot 1 mei. Daarna €215.

KOSTEN MET SLAAPPLAATS IN TWEE-PERSOONS-KAMER: € 260 met Early bird-korting tot 1 mei. Daarna €290.

KOSTEN MET SLAAPPLAATS IN EIGEN TENT: € 240 met Early bird-korting tot 1 mei. Daarna €270.

Vrijdag: 19:00-21:30 Vier ukesongs spelen, waarvan een half uurtje puur zingen is. 

Zaterdag:  10-12:30 Vier ukesongs (gesplitste groep), 13:30-15:30 zangworkshop, 19-20:30 4 ukuSongs (gesplitste groep), daarna kampvuur plus zingen voor wie dat wil

Zondag: 10:30-12:30 alle 12 liederen herhalen (gesplitste groep). 15-16:00 klein optreden geven met “band” erbij (Meezingconcert). 16:30 – 17:00 Afsluitende evaluatie

ETEN EN DRINKEN: Tijdens de repetities zal er gratis thee zijn voor iedereen.  Voor de maaltijden zorgt iedereen zelf. In de groepsaccomodatie is een grote keuken, waarin de deelnemers hun eten kunnen bereiden (ook degene, die in een tent verblijven). 

START- en EINDTIJD: Aankomst vrijdag 12 juli vanaf 16:00. Einde zondag 14 juli om 18:00. Het programma start vrijdagavond om 19:00 en eindigt zondag middag om 17:00.

WAAR: Op de heerlijke Hof van Moeder Aarde in een stiltegebied in de buurt van Neede. Het met groene singels omsloten terrein is de ideale plek voor een inspirerend weekend. Om thuis te komen bij jezelf. Uit te rusten. Je energie weer op te laden. In balans te komen. Of simpelweg te genieten.

https://hipsy.nl/event/51241-ukumania-ukeleleweekend-van-12-14-juli-in-de-achterhoek