Scroll verder naar beneden voor alle informatie.

Dezelfde ukuSingers-sessies die ik in Enschede live aanbied, geef ik op één donderdag avond in de maand ook online. Er zit voor alle smaken wat bij: Nederlandstalige klassiekers, heerlijk meezingbare communitysongs (Wereldmuziek en mantra’s) en uitdagende jazzy liedjes. De online-lessen zijn geschikt voor zowel beginners als ook gevorderden, want er zijn drie gedeeltes. In principe betaal je voor twee van de drie gedeeltes. Het derde deel krijg je er van mij gratis bij en je mag zelf besluiten of je de liedjes van dat deel oefent of niet. (Ik doe het op deze manier, omdat het ingewikkeld is om deelnemers apart voor de verschillende gedeeltes te laten betalen). Iedereen mag daarom alles volgen en krijgt ook voor alle liedjes de bladmuziek en de terugkijkvideos gemaild. De lessenreeks van 4 lessen begint altijd met een proefles (gratis voor nieuwe deelnemers). En sluit altijd af met een ukuSingersdag. Op deze dag nodig ik iedereen uit om naar Enschede te komen en tevens alle liedjes uit de voorafgegane 3 lessen te herhalen. De deelname is geheel vrijwillig en kost €30.

De online-lessen hebben steeds drie gedeeltes. Beginners kiezen A en B, gevorderden A of B en C:

 • A: 19:00-19:35 – één of twee communitysongs, mantra of wereldmuziek voor beginners met weinig akkoorden en leuke strums
 • B: 19:40-20:15 – een Nederlandstalige klassieker voor beginners en gevorderden met weinig akkoorden en makkelijke strums
 • C: 20:20-21:00 – een uitdagend jazzy nummer voor gevorderden, vaak met speciale akkoorden en bijzondere strums

Wanneer: Één donderdag per maand van 19:00-21:00. Zie onderstaand de data.

Proefles: De eerste les van een 4 lessen-reeks is voor nieuwe belangstellenden gratis. Aanmelding uiterlijk één week van tevoren via mail.

Reeks van 4 lessen: Ik bied de ONLINE-lessen in een reeks van 4 lessen aan. Later instappen is mogelijk. Enkele lessen volgen is niet mogelijk.

Kosten: Een reeks van 4 lessen kost €59,90. Als je toch eerder wilt stoppen moet je dat uiterlijk 3 weken van tevoren melden, dan kun je het geld voor de resterende lessen terugkrijgen. Ik breng dan wel €10 administratiekosten in rekening.

Aanmelden:

Kan via deze link https://hipsy.nl/shop/31087-ukusingers-online .

Of stuur een mail naar j_stopperka@hotmail.com. Na aanmelding stuur ik je de betalingsgegevens. Je aanmelding is definitief zodra ik je betaling ontvangen heb. Graag uiterlijk 12 november, want dan verstuur ik de uitnodiging voor de Zoom-sessie, de bladmuziek voor de volgende sessie en links om de liedjes alvast te kunnen beluisteren en natuurlijk.

Wat heb je nodig: De sessie’s vinden plaats via ZOOM. Om deel te kunnen nemen moet je ZOOM op je apparaat geïnstalleerd hebben. De sessie’s zullen altijd worden opgenomen en achteraf per mail gedeeld.

Bladmuziek: Steeds op de maandag avond voor de les krijg je de nieuwe bladmuziek gemaild. Graag zelf thuis uitprinten.

Meer informatie? Meer informatie over de cursus vindt je op de ukuSingers-pagina

Data reeks 1:

Data reeks 2:

 • 14 maart (tevens gratis proefles voor nieuwe deelnemers)
 • 18 april
 • 23 mei
 • 13 juni
 • ukuSingers-dag op 9 juni in Enschede van 11-16u

Optreden van de deelnemers ukuSingers-dag tijdens Kunst in ‘t Volkspark Enschede

Thema-workshops:

Zo nu en dan biedt ik een ONLINE-workshop aan rondom een thema. We doen dan in twee uur 5 liedjes. Als het je niet mogelijk is om deel te nemen, dan is het ook mogelijk om alleen de terugkijkvideos en bladmuziek te ontvangen van de Thema-workshops.

Ook verder terugleggende thema-workshops kun je nog toegestuurd krijgen. Kosten zijn dan €20. Bij interesse stuur een mail naar janina @ zangwerkplaats-enschede.nl . Hier vindt je een lijst met de eerdere workshops. THEMA-OVERZICHT

Volgende Thema-workshop:

12 oktober: Eva Cassidy

Aanmelden kan tot uiterlijk 8 oktober. Kosten €25. Vroegboekkorting van €5 tot 27 augustus.

Aandachtspunten voor de onlineles via ZOOM

 • Zet je microfoon altijd op MUTE. Zet je camera alleen in begin aan en tijdens de vragenronde tussendoor.
 • Als je tijdens de 35-min-les een dringende vraag hebt stel die a.u.b. via de CHAT. Daar zal ik zo nu en dan naar kijken.
 • De laatste 5 minuten van de les zijn er altijd om mondeling vragen te stellen.
 • Als je een slechte verbinding hebt, dan moet je het zelf proberen op te lossen. Het helpt om je computer voor de les opnieuw op te starten. Om alle andere vensters te sluiten. Om een internetkabel te gebruiken i.p.v. wifi. Gelukkig kun je alles later terug kijken.

FAQ ukuSingers ONLINE

Is twee uur niet heel erg lang? De bedoeling is, dat je twee van de drie workshops kiest en die volgt. Maar als je niet genoeg kunt krijgen mag je ook alle drie workshops á 35 min. volgen.
Ik vindt sommige van de liedjes niet zo leuk. Heeft het dan wel zin om mee te doen?
Je betaald in principe voor twee workshops. De voor jou minst leuke sla je over. Maar behalve dat zijn de liedjes bedoelt om je nieuwe akkoorden en strums aan te reiken, om je vaardigheden steeds meer te ontwikkelen en je te inspireren om ook eens een ander muziekstijl te proberen. Met de akkoorden en strums uit de les kun je altijd ook andere liederen begeleiden.

De uitleg tijdens de les ging iets te snel. Kun je mij iets nog een keer uitleggen via mail de mail of whatsapp? Communicatie buiten de les om gaat via de ukuSingers ONLINE – whatsapp-groep. Als je meedoet met de ukuSingers-online kun je mij je 06-nummer appen en ik zet je erbij. In deze groep kunnen vragen worden gesteld. Die zal ik dan beantwoorden, evtl. met nog een kort video.

Bied je ook één-op-één online ukelelelessen aan? Ja, dat doe ik. Stuur een mail, als je belangstelling hebt.

Ik kan nooit op donderdag avond mee doen, maar ik zou wel wel de instructievideos en bladmuziek willen ontvangen. Kan dat? Ja, dat kan. Je meldt je dan gewoon aan voor online-lessen. Je krijgt dan net als iedereen vooraf de bladmuziek en achteraf de instructievideo toe gestuurd.

Algemene voorwaarden

Wanneer jij een keertje niet mee kunt doen krijg je alsnog de video’s en mail ik de bladmuziek. Op deze manier kun je de les alsnog volgen.
Wanneer ik een keer ziek ben, dan wordt de les ingehaald op een andere donderdag.
Wanneer ik niet meer in staat ben om de lessen te geven, dan wordt het bedrag voor de resterende lessen terug gestort.

GRATIS overzicht met ukeleleakkoorden 

Download hier een overzicht van de meest gebruikelijke ukuleletabs op handige sheets.