Scroll verder naar beneden voor alle informatie.

Op één donderdag avond in de maand leer ik je via ZOOM drie of vier nieuwe liederen. Achteraf krijg je de instructievideo’s teruggemaild, zodat je er zelf mee aan de slag kunt.

Er zit voor alle smaken wat bij: Nederlandstalige klassiekers, heerlijk meezingbare communitysongs (Wereldmuziek en mantra’s) en uitdagende jazzy liedjes. De online-sessies zijn iedere keer opgebouwd uit drie gedeeltes á 35 minuten. De eerste twee gedeeltes (1- Mantra/Wereldmuziek en 2-NL-liedje) zijn geschikt voor beginners. Het uitdagende Jazz/Soul-gedeelte is alleen voor gevorderden.

Je kunt JARENLANG met de ukuSingers MEEDOEN, omdat ik maar zelden liederen uit vorige jaren herhaal. (Zo houdt ik het plezier voor mezelf erin !) Beginners leren per jaar 24 nieuwe liederen, en gevorderden leren er nog 8 uitdagende nummers erbij.

DRIE voor de prijs van TWEE: In principe betaal je voor twee van de drie gedeeltes. Het derde deel krijg je er van mij gratis bij en je mag zelf besluiten welke delen je oefent of niet. (Ik doe het op deze manier, omdat het te ingewikkeld is om deelnemers apart voor de verschillende gedeeltes te laten betalen). Iedereen mag daarom alles volgen en krijgt ook voor alle liedjes de bladmuziek en de terugkijkvideos gemaild.

GRATIS PROEFLES VOOR NIEUWE DEELNEMERS: De eerste van de vier lessen is voor nieuwe deelnemers gratis. Als je interesse hebt stuur een mail naar janina @ zangwerkplaats-enschede.nl.

UKUSINGERSDAG: De lessenreeks sluit altijd af met een ukuSingersdag in Enschede. We herhalen op deze dag alle liederen van de voorafgegane drie sessies. Er is ruimte om met elkaar kennis te maken, vragen te stellen en er is altijd nog een speciale workshop rondom een thema. De deelname is geheel vrijwillig en kost €35. Meer informatie vindt je, als je op de link klikt. ukuSingersdag

DE DRIE MODULES / GEDEELTES: De online-lessen hebben steeds drie gedeeltes. Beginners kiezen A en B, gevorderden A of B en C:

 • A: 19:00-19:35 – één of twee communitysongs, mantra of wereldmuziek voor beginners met weinig akkoorden en leuke strums
 • B: 19:40-20:15 – een Nederlandstalige klassieker voor beginners en gevorderden met weinig akkoorden en makkelijke strums
 • C: 20:20-21:00 – een uitdagend jazzy nummer voor gevorderden, vaak met speciale akkoorden en bijzondere strums

Wanneer: Één donderdag per maand van 19:00-21:00. Zie onderstaand de data.

Kosten: Een reeks van 4 lessen kost €59,90. Als je toch eerder wilt stoppen moet je dat uiterlijk 3 weken van tevoren melden, dan kun je het geld voor de resterende lessen terugkrijgen. Ik breng dan wel €10 administratiekosten in rekening.

Aanmelden kan via deze link (t/m 10 maart 2024):

https://hipsy.nl/shop-embed/42917-ukusingers-online-maart-tm-juni

Wat heb je nodig: De sessie’s vinden plaats via ZOOM. Om deel te kunnen nemen moet je ZOOM op je apparaat geïnstalleerd hebben. De sessie’s zullen altijd worden opgenomen en achteraf per mail gedeeld.

Bladmuziek: Steeds op de maandag avond voor de les krijg je de nieuwe bladmuziek gemaild. Graag zelf thuis uitprinten.

Meer informatie? Meer informatie over de cursus vindt je op de ukuSingers-pagina

Data reeks 1:

Data reeks 2:

 • 14 maart (tevens gratis proefles voor nieuwe deelnemers)
 • 18 april
 • 23 mei
 • 13 juni
 • ukuSingers-dag op 9 juni in Enschede van 11-16u

Optreden van de deelnemers ukuSingers-dag tijdens Kunst in ‘t Volkspark Enschede

Hieronder een overzicht over de soort liedjes en welk niveau ze hebben. Wanneer je onzeker bent, of je al met de ukuSingers-online-sessies mee kunt doen, dan zie je hier een overzicht over de moeilijkheidsgraad van de verschillende modules. De onlinesessies starten in de herfst op beginners 1-niveau, maar in februari starten we al op beginners 2-niveau.

Niveau Soort liedjes
Beginners 1 (je kent al C, F, G en Am en de basisstrum [N-N-N-N-],
Je vindt het nog moeilijk om van akkoord te wisselen,
Je vindt het nog lastig om bij het spelen te zingen
Indiase mantra’s
Beginners 2 (naast de beginners 1-akkoorden en -strum
ken je ook D, Dm, E7, Em, A en de Islandstrum [N-NO-ONO]
en de basistokkel [2134], je wisselt vlot van akkoord),
Je kunt al een beetje zingen bij je ukelelespel.
Communitysongs, SISTAhood-songs,
Sommige popliedjes
Sommige NL-klassiekers
Gevorderd 1 (naast de beginners 1/ 2-akkoorden en -strums
ken je ook Cm, Eb, Fm, F#m, Gm, B7, Bm7 en de tokkel [2134′-323],
de balladstrum [N–O’N-NO] en de plukstrum [1 3/4 – 3/4]
Je zingt soms all makkelijk bij je ukelelespel
Alle popliedjes
Alle NL-klassiekers
Sommige Jazz / Soul-liedjes
Gevorderd 2 (je kent C7, Cm7, D7, Dm7, E7,Em7, G7, A7, Am7, Bb,
Je speelt verschillende strums en tokkel zonder na te denken en
Je zingt al vaak heerlijk ontspannen bij de ukelele.
Alle Jazz-standards en Soul-songs

Zo nu en dan biedt ik een ONLINE-workshop aan rondom een thema. We doen dan in twee uur 5 liedjes. Als het je niet mogelijk is om deel te nemen, dan is het ook mogelijk om alleen de terugkijkvideos en bladmuziek te ontvangen van de Thema-workshops.

Ook verder terugleggende thema-workshops kun je nog toegestuurd krijgen. Kosten zijn dan €20. Bij interesse stuur een mail naar janina @ zangwerkplaats-enschede.nl . Hier vindt je een lijst met de eerdere workshops. THEMA-OVERZICHT

Als je op zoek bent naar instructievideo’s van mooie ukeleleliedjes , dan kun je die hier vinden. Er zijn verschillende thema’s zoals Eva Cassidy, Beatles, Jazz, Mantra, Wereldmuziek of NL-klassiekers. Kijk er maar rustig doorheen. Per lied krijg je bladmuziek, een instructievideo en een meespeelvideo. De video’s zijn ontstaan in het afgelopen jaar tijdens de ukuSingers Online – sessies.

Aandachtspunten voor de onlineles via ZOOM

 • Zet je microfoon altijd op MUTE. Zet je camera alleen in begin aan en tijdens de vragenronde tussendoor.
 • Als je tijdens de 35-min-les een dringende vraag hebt stel die a.u.b. via de CHAT. Daar zal ik zo nu en dan naar kijken.
 • De laatste 5 minuten van de module zijn er altijd om mondeling vragen te stellen.
 • Als je een slechte verbinding hebt, dan moet je het zelf proberen op te lossen. Het helpt om je computer voor de les opnieuw op te starten. Om alle andere vensters te sluiten. Om een internetkabel te gebruiken i.p.v. wifi. Gelukkig kun je alles later terug kijken.

FAQ ukuSingers ONLINE

Is twee uur niet heel erg lang? De bedoeling is, dat je twee van de drie workshops kiest en die volgt. Maar als je niet genoeg kunt krijgen mag je ook alle drie workshops á 35 min. volgen.
Ik vindt sommige van de liedjes niet zo leuk. Heeft het dan wel zin om mee te doen?
Je betaald in principe voor twee workshops. De voor jou minst leuke sla je over. Maar behalve dat zijn de liedjes bedoelt om je nieuwe akkoorden en strums aan te reiken, om je vaardigheden steeds meer te ontwikkelen en je te inspireren om ook eens een ander muziekstijl te proberen. Met de akkoorden en strums uit de les kun je altijd ook andere liederen begeleiden.

De uitleg tijdens de les ging iets te snel. Kun je mij iets nog een keer uitleggen via mail de mail of whatsapp? Communicatie buiten de les om gaat via de ukuSingers ONLINE – whatsapp-groep. Als je meedoet met de ukuSingers-online kun je mij je 06-nummer appen en ik zet je erbij. In deze groep kunnen vragen worden gesteld. Die zal ik dan beantwoorden, evtl. met nog een kort video.

Bied je ook één-op-één online ukelelelessen aan? Ja, dat doe ik. Stuur een mail, als je belangstelling hebt.

Ik kan nooit op donderdag avond mee doen, maar ik zou wel wel de instructievideos en bladmuziek willen ontvangen. Kan dat? Ja, dat kan. Je meldt je dan gewoon aan voor online-lessen. Je krijgt dan net als iedereen vooraf de bladmuziek en achteraf de instructievideo toe gestuurd.

Algemene voorwaarden

Wanneer jij een keertje niet mee kunt doen krijg je alsnog de video’s en mail ik de bladmuziek. Op deze manier kun je de les alsnog volgen.
Wanneer ik een keer ziek ben, dan wordt de les ingehaald op een andere donderdag.
Wanneer ik niet meer in staat ben om de lessen te geven, dan wordt het bedrag voor de resterende lessen terug gestort.

Download hier een overzicht van de meest gebruikelijke ukuleletabs op handige sheets.