Ukelele spelen en er zelf bij zingen… dat wil je toch?

Geschikt voor kinderen vanaf 10 tot 99 jaar

Start op zondag 18 september 2022 met een vrijblijvende proefles voor beginners. Heb je nog geen ukulele en twijfel je of ukulelespelen iets voor je is: Neem vooraf een proefles en leen een ukulele voor twee weken. Wil je je aanmelden of heb je vragen? Bel 06-1845 9287 of mail naar zangwerkplaats@outlook.de LATER INSTAPPEN IS MOGELIJK!

Je favoriete nummers op de ukelele kunnen spelen. Thuis voor jezelf, met een groep bij’t kampvuur of een speciaal liedjes voor de verjaardag van een vriendin. Om je vakantie op te fleuren of om tussendoor op het werk je hoofd te ontspannen. Om je verdrietige (klein)kind op te vrolijken, of om het dagelijks in slaap te zingen. Een instrument kan een vriend worden, die er altijd voor je is als je hem nodig hebt. 

Bij de ukuSingers kun je het hele jaar lang op één zondag per maand nieuwe liedjes, akkoorden en strums leren. Je kunt kiezen uit 4 modules. In ieder module leer je elke zondag een nieuw lied, bij Mantra/Wereldmuziek zelfs twee.

Gedurende het jaar leer je ook om je eigen lievelingsliedjes te spelen en zelf een akkoordenschema van internet te plukken, zelf de akkoorden op te zoeken of evtl. te vereenvoudigen, zelf een passende strum te kiezen, zelf met vrienden af te spreken om samen te musiceren.

Je lievelingsliedjes zingen maakt niet alleen gelukkig, maar helpt je:

 • Te onthaasten,
 • je gedachtes even stop te zetten 
 • je te ontladen en opnieuw op te laden 
 • levenslust door je lijf te voelen stromen. 

Als het je wat lijkt om mee te doen, dan vindt je hier onder de details.


Beginnersgroep: De beginners starten in de eerste les met 4 akkoorden en een strum. Daarna komt er iedere les één (of twee) akkoord bij en soms een nieuwe stroom of tokkelpatroon. Het repertoire voor de beginners zijn popklassiekers en korte wereldmuziekliedjes of Mantra’s. Iedere keer herhalen we de liedjes uit de vorige les en oefenen ons erin om fouten te accepteren en NIET te verbeteren, maar door te spelen! (en dan achteraf apart op de juiste akkoorden te oefenen.)

Gevorderdengroep: De gevorderden kennen al heel veel majeur en mineur akkoorden (CDEFGABb) en ook sommige 7-akkoorden, daarbij ook verschillende strums. Het repertoire voor de gevorderden zijn jazz en soul klassiekers, vaak met 8 verschillende akkoorden en een bijzondere strum. Iedere les leer je één klassieker en één of twee Mantra’s of wereldmuziekliedjes met verschillende bijzondere strums, zodat je een beetje opbouw in je liederen kunt toepassen (mooi intro, dan rustig beginnen, naar een hoogtepunt toewerken, daarna weer rustig eindigen met een outro).

Lestijd Beginners: Zondag 10-11:15u

Lestijd gevorderden: Zondag 11:30-12:45


Veel zelfstudie: In de week vóór de repetitie stuur ik altijd youtube-links naar de liedjes, die we op zondag gaan oefenen. Zorg, dat je de liederen al een beetje kent. Aan het einde van iedere repetitie maken we een ukelelevideo, waarmee je thuis verder kunt oefenen. Het akkoordenschema krijg je mee naar huis. Oefening baart kunst: Oefen dagelijks op een vast tijdstip, zodat alles goed geautomatiseerd wordt. Sowieso de liedjes uit de repetities, maar probeer ook om je lievelingsliedjes op internet op te zoeken en te spelen. Er is een What’s app-groep, waarin we met elkaar contact houden. Als je er met oefenen niet uitkomt, vraag het rustig nog eens na. Of als je hulp nodig hebt met het uitzoeken van een eigen liedje, vraag het aan mij. Aanbeveling: Mijn aanbeveling is, om naast de maandelijkse repetities nog tenminste één keer per maand met een clubje bij elkaar te komen om samen te oefenen.

Data ukuSingers 2022/23

 • 18 september
 • 16 oktober
 • 13 november
 • 11 december
 • 22 januari
 • 19 februari
 • 19 maart
 • 16 april
 • 14 mei
 • 11 juni
 • 9 juli

Kosten: Je volgt twee modules á 11 repetities. Kosten zijn €220.

Losse lessen zijn in principe niet mogelijk, omdat we steeds verder borduren op de vorige les. Als je al een beetje voorkennis hebt, dan kun halverwege het project binnenstromen.

Download hier alle ukuleletabs op handige sheets om zelf uit te printen: