“Zingend kom ik in verbinding met mijn diepere zelf, en met onderdrukte kanten van mijn persoonlijkheid.”

Middels opleidingen, zangbijscholingen en persoonlijke dilemma’s heb ik mijn bewustzijn ontwikkeld voor de samenhang van lichaam, stem en ziel. Ik begrijp nú, dat stem en persoonlijkheid héél nauw met elkaar verbonden zijn en dat onze verschillende stemkleuren de verschillende kanten van onze persoonlijkheid weerspiegelen. Hoe meer stemkleuren je ter beschikking hebt, hoe rijker je als mens word. Soms kwetsbaar, soms krachtig, soms verleidelijk, soms dramatisch, …..

Zanglessen hebben bij mij twee doelen:

  • a) je stem mooier laten klinken en beter leren gebruiken, als nodig met technische oefeningen
  • b) je van-jezelf-bewust-zijn verruimen.

Als je je stem wilt “verruimen”, moet zich ook het beeld dat je van jezelf hebt verruimen. Hoe ouder je word, hoe vaster vaak ook het beeld van jou zelf is geworden. Je hebt een ego gecreëerd, waarmee je je identificeert. Om je zingen een nieuwe dimensie te geven, moet je vaak een stuk van je ego loslaten. Je kunt je i.p.v. met je ego ook met je ziel, met je buikgevoel identificeren. Hoe vaker je in contact komt met je buikgevoel, hoe vaker je in contact bent met je ziel. Tijdens iedere zangles breng ik je weer in verbinding met je onderbuik, want daar is ook de zetel van je stem, je authenticiteit, je krachtbron.

Je ontdekt, wat het betekent om bij jezelf te blijven, terwijl je zingt. Je leert, hoe het voelt om “in jezelf te rusten”, wat er ook mag gebeuren.

Je kunt bij mij ook een Zang-transformatie-coaching volgen. Dat is een bewustzijns-coaching en het is intenser en diepgaander dan de zanglessen. De coaching heeft als doel niet het mooie zingen, maar een diepe verruiming van je ziels-bewustzijn. Meer informatie hier

“To live a creative life,
to sing my song,
I have to lose the fear
that I won’t sing properly.”   

Ida Kelarová