SAMEN ZINGEN, IMPROVISEREN, LIEDJES SCHRIJVEN, JE STEM ONTWIKKELEN

CORAZÓN CREATIVO is een songwrite-project voor creatieve jonge vrouwen van 16-28 jaar o.l.v. zangcoach Janina Stopperka. Samen zingen en eigen liedjes schrijven geeft je power. Vooral als iedereen mag zijn wie zij is en het niet perfect hoeft te zijn. Want alle creativiteit begint met het maken van fouten, met ongelukjes, met “zo had ik het eigenlijk niet gewild”.

Doel van het CORAZON CREATIVO – songwriteproject is om je hart een stem te geven, jezelf vrij te zingen en te voelen dat je de geweldige, krachtige jonge vrouw bent, die je zo graag wilt zijn.

We zingen wekelijks met elkaar op dinsdag avonden van 19:30-21:30 bij Zangwerkplaats Enschede op de Kottendijk 110b (behalve tijdens schoolvakanties). Nieuwe deelnemers mogen twee (gratis) proefrepetities volgen. Het project start op 7 november met twee proefrepetities.

Kom je meedoen met de proefrepetities op dinsdag 7 en 14 november? Meld je dan aan per mail naar janina @ zangwerkplaats-enschede.nl

CORAZÓN CREATIVO is een songwrite-project, waarin de jonge vrouwen elkaar open ontmoeten, met elkaar zingen, teksten schrijven over onderwerpen die in hun hart leven en er melodieën voor bedenken. Niets is raar, alles mag er zijn. Naast het schrijven van kleine liedjes gaan we onze stem verder ontwikkelen en oefenen met het bedenken van tweede stemmen. Samen met de groep ontwikkel je je eigen stijl van zingen en leer je je (muzikale) plek in de groep te pakken. Het helpt als je muzikale of zangervaring hebt, maar het is niet per se nodig. Je hoeft geen notenschrift te kunnen lezen.

Ben je benieuwd, of CORAZÓN CREATIVO iets voor jou is? Kom vrijblijvend meedoen op een of meerdere proefrepetities in oktober en ervaar het zelf! Aanmelden kan bij janina@zangwerkplaats-enschede.nl

Om een indruk te krijgen bekijk dit video van ons eerste optreden: https://youtu.be/DR2r3KVmE-I


OPTREDEN

We zullen tenminste twee keer per jaar onze muziek aan de wereld laten horen.

ZANGSTEM ONTWIKKELEN

Gedurende het jaar gaan we ook onze zangstem ontwikkelen en ontdekken hoe je met de hele kracht van je longen zingt. Hoe vurig en krachtig zingen kan zijn als iedereen zijn eigen stemgeluid durft in te brengen. CORAZÓN CREATIVO is een muzikaal avontuur, waarvan nu nog niet bekend is waar precies we uitkomen.

KOSTEN

Nieuwe deelnemers mogen twee gratis proefrepetities volgen. Daarna zijn de kosten €30 per maand (van okt. t/m juni). Als dat teveel geld voor je is, maar je toch mee wilt doen, laat het me weten en we kijken samen naar een oplossing.

Hoe dit project tot stand kwam

Zangcoach Janina Stopperka reisde in augustus 2021 met 12 Nederlandse jongeren naar Bulgarije om daar jongeren uit Oost-Europa te ontmoeten. Daaruit groeide een songwrite-project met jongeren, wat eindigde met een uitvoering van hun openhartige liederen in Theater Concordia. Verder bordurend op deze ervaringen ontstond het idee voor het songwriteproject CORAZÓN CREATIVO.