Wie kent dit gevoel niet: de wekker gaat om 7u en je denkt, pfff…, weer zo’n dag. Soms wil je gewoon uitbreken uit de sleur en de dag niet met moetjes, maar met ME-TIME beginnen.

Dat kan vanaf 6 april bij Zing!groep VROEGE VOGELS op iedere dinsdag ochtend van 8:30u tot 9.30u. (Tot 6 april zingen wij op mijn Zangwerkplaats in Roombeek.) Ik zing met jullie in het Ledeboerpark in Enschede tussen het vogelgezang en de kikkertjes. Of de zon nou schijnt of het het regent. Improvisatie’s, Mantra’s en Wereldmuziek. Ik begeleid op ukelele of accordeon, bij te vochtig weer wordt het a capella of op de Zangwerkplaats. Heb je zin om een keer mee te doen? Stuur een mail naar zangwerkplaats@outlook.de en kom voor de proef meezingen. Dat kan op ieder moment in het jaar.

Janina Stopperka

Wat zingen we ? Onder leiding van zangcoach Janina Stopperka zingen we wereldmuziek, mantra’s en improvisaties, altijd eenvoudige melodieën en korte teksten, zodat je hoofd even kan uitrusten. Wie graag creatief is mag er tweede stemmen bij bedenken. De groep is een veilige plek om tijdens groepsimprovisaties jezelf ui te dagen je en iets nieuws te proberen. Dat is spannend, maar gaaf. “Every mistake is a mistake from the heart”, dus zet de eeuwige criticus maar uit en volg je hart. We zingen niet voor publiek, dus je kunt lekker aan het experimenteren gaan. Janina zal zonodig ook tips en oefeningen geven voor het improviseren van tweede stemmen.

Door creativiteit je (muzikale) zelfvertrouwen ontwikkelen: Zing!groep VROEGE VOGELS is een creatief koor, maar ook een vrije ruimte, waarin je op eigenwijze manier je muzikaliteit kunt ontwikkelen. Ieder draagt zijn eigen steentje bij aan een grote, brede klank. Doel is niet alleen het zingen op zich, maar ook om via het zingen de verbinding met de ziel te voelen en je er bewust van te worden, hoe snel je (misschien) je eigen ruimte opgeeft omwille van de groep of hoe moeilijk je het vindt om de controle los te laten. Al zingende krijg je inzichten over jezelf, ga je persoonlijke uitdagingen aan. Je gooit overtollige spanningen eruit en er komt weer ruimte voor gevoelens van diepe rust, liefde en inspiratie.  

Klankvoorbeeld Mbele Mama: Hoe klinkt het nou, als meerdere zingenden samen improviseren? Hier een opname van Mbele Mama https://www.zangwerkplaats-enschede.nl/wp-content/uploads/2019/06/Bele-mamma-rev0001.m4a

Wanneer: We zingen iedere dinsdag ochtend van 8.30-9.30u samen, behalve tijdens de schoolvakanties, dus 40 weken/jaar).

Waar: We zingen in de heemtuin van het Ledeboerpark. Als het een beetje regent neem gewoon een paraplu mee. De ervaring leert, dat het juist dan bijzonder weldadig is om samen te zingen. Als het heel hard regent kunnen we altijd op de Zangwerkplaats zingen.

Kosten: €25 per maand of €10 per keer.

Aanmelden: Wil je meedoen, dan kun je mailen naar j_stopperka@hotmail.com. Meer informatie vindt je op www.zangwerkplaats-enschede.nl