Wie kent dit gevoel niet: de wekker gaat om 7u en je denkt, pfff…, weer zo’n dag. Soms wil je gewoon uitbreken uit de sleur en de dag niet met moetjes, maar met ME-TIME beginnen.

Dat kan bij het Zing!groep VROEGE VOGELS op iedere dinsdag ochtend van 8.15u tot 9.15u op de Zangwerkplaats Enschede. (Vanwege Corona zingen op dit moment heerlijk in de heemtuin van het Ledeboerpark in Enschede). Ben je benieuwd? Stuur een mail naar zangwerkplaats@outlook.de en kom voor de proef meezingen. Dat kan op ieder moment in het jaar.

OPEN LES: Iedere eerste dinsdag van de maandag houden we een Open les en kun je gratis en vrijblijvend meedoen om te kijken of het wat voor jou is.

Janina Stopperka

Wat zingen we ? Onder leiding van zangcoach Janina Stopperka zingen we wereldmuziek en mantra’s, meestal met eenvoudige melodieën, zodat je hoofd even kan uitrusten. Wie graag creatief is mag er tweede stemmen bij bedenken. We doen ook makkelijke groepsimprovisaties, dat is spannend, maar gaaf. Janina zal zonodig ook tips en oefeningen geven voor het improviseren van tweede stemmen.

Door creativiteit je (muzikale) zelfvertrouwen ontwikkelen: Zing!groep VROEGE VOGELS is een creatief koor, maar ook een vrije ruimte, waarin je op eigenwijze manier je muzikaliteit kunt ontwikkelen. Ieder draagt zijn eigen steentje bij aan een grote, brede klank. Doel is niet alleen het zingen op zich, maar ook om via het zingen de verbinding met de ziel te voelen en je er bewust van te worden, hoe snel je (misschien) je eigen ruimte opgeeft omwille van de groep of hoe moeilijk je het vindt om de controle los te laten. Al zingende krijg je inzichten over jezelf, ga je persoonlijke uitdagingen aan. Je gooit overtollige spanningen eruit en er komt weer ruimte voor gevoelens van diepe rust, liefde en inspiratie.  

Klankvoorbeeld Mbele Mama: Hoe klinkt het nou, als meerdere zingenden samen improviseren? Hier een opname van Mbele Mama tijdens het project Singin’ for peace. http://www.zangwerkplaats-enschede.nl/wp-content/uploads/2019/06/Bele-mamma-rev0001.m4a

Achtergrond van het project: Zangeres en zangcoach Janina Stopperka ontwikkelde in de afgelopen jaren het eigentijdse zangproject “Singing for Peace” in Enschede, waarin mensen de ruimte krijgen om creatief en authentiek samen te zingen. In 2017/18 mocht Janina dit project maandelijks draaien in Amsterdam Blijburg onder de naam “Soul Singing Sunday”. Samen met Uli Wentzlaff-Eggebert draaide zij dit zang-project ook op kleine festivals in Amsterdam en omgeving.

Voor wie: Dit zangproject is bedoeld voor iedereen, die van creatief zingen houdt en het regelmatig wil doen. Je hoeft niets te kunnen, maar wel openstaan voor deze manier van aanpak. Je hoeft geen muzikale ervaring of zangervaring te hebben. En of je daarna na je werk gaat mag je ook zelf weten 🙂

Wanneer: We zingen iedere dinsdag ochtend van 8.15-9.15u samen, behalve tijdens de schoolvakanties, dus 40 weken/jaar). Vanaf 8u mag je binnen komen lopen.

Waar: Momenteel zingen we in de heemtuin van het Ledeboerpark. Met ongunstig weer kunnen we uitwijken naar de zangwerkplaats Enschede dichtbij de Roombeek, een routebeschrijving vindt je hier.

Kosten: €25 per maand

Aanmelden: Wil je meedoen, dan kun je mailen naar j_stopperka@hotmail.com. Meer informatie vindt je op www.zangwerkplaats-enschede.nl