“Hoe meer ruimte je ziel krijgt in jou leven, hoe meer ruimte je je stem geeft om te klinken in je lijf. Jij bént je stem.”

Alle zanglessen die ik geef hebben deze insteek. Hoe rijker jou persoonlijkheid mag zijn, hoe meer klankruimtes zullen opengaan. Technische oefeningen komen zonodig ook te pas, maar de basis voor een open autonoom stemgeluid is het vertrouwen dat wij de ruimte mogen vullen met onszelf. 

Wij vrouwen beschikken over een unieke bron van wijsheid, ons onderbuikgevoel, onze intuïtie. Veel vrouwen hebben zich afgesloten van deze innerlijke wegwijzer. Daardoor kunnen diepliggende klachten ontstaan, zoals:

  • Burnout
  • Verstoord eetgedrag
  • Angst- en paniek
  • Depressie
  • Autisme
  • Chronische pijnklachten zonder fysieke oorzaak

Ik ben ervaringsdeskundige in meerdere van deze klachten. Zingen heeft mij enorm geholpen bij mijn bewustwordings-proces en bij het terugvinden van mijn innerlijke stem. De zang-transformatie-coaching is bedoelt voor vrouwen, die de contact met hun innerlijke stem, met onze vrouwelijke intuïtie, zijn kwijtgeraakt en evtl. daardoor hun diepliggende klachten hebben ontwikkeld. Basisgedachte achter dit coaching is, dat je stem je ziel hoorbaar maakt. Je meer ruimte je ziel krijgt in jou leven, hoe meer ruimte je ook jou stem geeft om te resoneren in je lijf. Jij bént je stem.

          Onze vrouwelijke intuïtie, maar ook onze autonomie, zit in de onderbuik. Onbewuste negatieve overtuigingen zorgen ervoor, dat we ons afsluiten van onze onderbuikgevoelens. Onze innerlijke stem is dan zo zacht geworden, dat we ze haast niet meer kunnen waarnemen. Ons leven gaat dan een andere kant op, als we eigenlijk zouden willen. 

           Hoe vaker wij weer in contact zijn met ons buikgevoel, hoe vaker wij in contact zijn met onze innerlijke stem. Tijdens iedere zangles weer breng ik je in verbinding met je onderbuik, want daar is ook de zetel van je stem. Een open onderbuik is de basis voor een volle, warme stemklank. Zingen vanuit je onderbuik voelt heel fijn, maar kan in begin als lelijk, ruw, grof worden ervaren. De autonomie, kracht en eigenwijsheid die je dan aan de stem kunt horen, associëren wij vaak níet met een-aantrekkelijke-vrouw-zijn. Denk maar eens aan luidruchtig viswijf, de lompe boerin, de bitch. En toch zijn het juist deze eigenschappen, die in ons in staat zetten om zélf richting te geven aan ons leven, om een liefhebbend en geliefd mens te zijn, om een betekenisvol leven te leiden en om voor ons en anderen een rots in de branding te kunnen zijn in tijden van chaos en onrust.

           Door verschillende soorten liedjes te zingen en erover te praten, sporen we de onbewuste overtuigingen en blokkades op die je ervan  weerhouden na je innerlijke stem te luisteren. Storende overtuigingen transformeren wij al zingende naar positieve. Langzamerhand zal je je leven  zélf leren te sturen, met de wijsheid van je ziel – een nieuw aspect van je vrouwzijn.

Als je bij de proefles aangeeft, dat je het transformatiecaching wilt volgen, dan richt ik de lessen daarnaar uit. Uurtarief is hetzelfde als bij zanglessen.

Voor meer informatie of proefsessie graag een mail naar zangwerkplaats@outlook.de